Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ludzas folkreisa un autokrosa ziemas kausa posmam jau cienījams dalībnieku sastāvs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ludzas folkreisa un autokrosa ziemas kausa posmam jau cienījams dalībnieku sastāvs
Foto: Viesturs Saukāns

Aizritējusi pirmā diennakts kopš Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa trešā posma Ludzā izziņošanas. Sestdienas sacīkstei jau cienījams dalībnieku pulks.

Jāatzīmē šīs ziemas regulāro sportistu īpašā pašorganizēšanās aktivitāte: pirmdienas rītā saziņas kanālos tika vien dots mājiens, ka sestdien varētu notikt sacensības, bet dalībnieki jau metās pieteikties tobrīd vēl neesošai (!) sacīkstei, viens otru uzkurinot Folkreisa WhatsApp grupā un privātās sarunās. Tas demonstrē, cik ziemas sacensības šiem dalībniekiem ir svarīgas un interesantas – lielisks azartiskums!

Diennakti vēlāk, kad sacīkste Ludzā, Makašānu trasē jau izziņota, pieteikumu sarakstos nonākuši trīs desmiti sportistu, kas ir aptuveni divas trešdaļas no šīs ziemas dalībnieku sastāva. Folkreisā ir gandrīz visi līderi pēc pirmajiem diviem posmiem Ludzā-1 un Brenguļos, šajā ieskaitē cīņa par kopvērtējuma līderpozīcijām turpināsies pilnvērtīgi.

Pašlaik lēnīgāk uz pieteikšanās kampaņu reaģē Folkreiss 4WD klase, taču skaidrs, ka pieteikumu netrūks – vēl nav pat divu no trim kopvērtējuma līderiem.

Autokrosa klase, savukārt, jau atkal startē ar pārsteigumiem: ja pirms Brenguļiem troksni sarūpēja Miks Gabrāns ar savu jauno auto, tad Ludzas posmam pieteicies ne tikai viņš, bet arī vecākais brālis Ivo Gabrāns – Latvijas autokrosa čempions mēģinās spēkus arī ziemas krosā, ne tikai Folkreisā, kurā viņš aizvadījis abus līdzšinējos posmus.

Autokrosa klasē arī šoziem vēl nestartējušais Gvido Saulītis. Viņa iepriekšējais uznāciens krosā piedzīvots pērnā gada Latvijas čempionāta posmā Smiltenē, kas gan visai agri noslēdzās ar tehnikas defektu. Gvido savulaik bija regulārs Latvijas čempionāta un Krosa komisijas kausa braucējs, sasniedzot pa vienai posma uzvarai katrā seriālā. LČ Open klasē augstākais Saulīša rezultāts ir ceturtā vieta 2017. gada čempionātā, kad arī tika gūta uzvara Vecpils posmā.

Krosā cīņa par Ziemas kausu turpināsies – uz starta gatavojas iziet arī visi šā brīža kopvērtējuma līderi Jānis Gustāns, Māris Riekstiņš un Miks Gabrāns. Kopā jau pieci dalībnieki, bet gaidāmi arī citi.

Pieteikumu termiņš noslēgsies trešdienas vēlā vakarā. Sacīkste sestdien, ar pirmo kvalifikācijas braucienu jau 9:00 no rīta.

Visi dalībnieki ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv