Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC laika skaitītājiem uzbrukuši hakeri

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC laika skaitītājiem uzbrukuši hakeri
WRC pilots Martins Prokops
Foto: AFP/Scanpix

Aizkavēšanās ar nesen notikušā Lielbritānijas rallija rezultātu paziņošanu notikusi hakeru uzbrukuma dēļ. Tomēr posma rīkotāji vaino tieši kompāniju, kas nodarbojas ar rezultātu fiksēšanu.

Lielbritānijas rallija galvenais organizators Endrjū Kojs pavēstīja, ka par rezultātu skaitīšanu kompānija SID prasījusi 120 tūkstošus eiro. Tomēr nedienas, kas notika, ļaunumu nodarīja tieši sacensību tēlam. Kamēr WRC dalībnieku rezultāti kļuva zināmi naktī uz pirmdienu, nacionālo čempionātu rezultātus bija iespējams paziņot tikai pēc vairākām dienām.

"Esmu sarūgtināts ne mazāk kā sportisti," saka Kojs. "Mēs rīkojam lielu sporta pasākumu un pēc šādiem staprgadījumiem, lai kas tos arī neizraisītu, tiekam vainoti mēs. Tomēr šeit Lielbritānijas rallijs ne pie kā nebija vainīgs. Mēs maksājam par to, lai izmantotu šo laika skaitīšanas sistēmu."

Viņš turpina: "Tika paskaidrots, ka sistēmai uzbrukuši hakeri, taču lielos sporta pasākumos tas nav nekas neparasts. Ir svarīgi, lai pakalpojuma sniedzējs parūpētos par drošību un šādus riskus novērstu. Šobrīd mēs turpinām gaidīt oficiālo paskaidrojumu par to, kas nogāja greizi, vai atvainošanos."

SID vadītājs Pedro Kieza tagad ir nācis klajā ar sīkāku paziņojumu: "Mēs kļuvām par upuriem interneta hakeru uzbrukumam. Tie bija profesionāļi, kuru mērķis bija nodarīt postu pasaules rallija čempionātam un neļaut piekļuvi rezultātiem. Tomēr mēs šos rezultātus vienalga ieguvām. Labā ziņa ir vismaz tā, ka laika skaitīšana netika izjaukta un netika pat pakļauta šādam riskam. Esam jau informējuši policiju Lielbritānijā, Spānijā un Vācijā, kur glabājas mūsu serveri. Par šo lietu tiks ierosināts kriminālprocess."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...