Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vecpils autokrosam tikai pēdējā brīdī izdodas sasniegt kvorumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vecpils autokrosam tikai pēdējā brīdī izdodas sasniegt kvorumu
Foto: Autocross.lv

Sestdien Vecpilī kārtējais LAF Folkreisa un autokrosa kausa posms. Folkreisa braucējiem jānoskaidro, vai turpināsies pirmo uzvaru sērija. Savukārt krosā pēdējā dienā tomēr sapulcējas dalībnieku kvorums.

Krosa klasē posmam sākotnēji pieteicās vienīgi Jānis Veģeris un Māris Lapšāns, taču vēlāk viņiem pievienosies "Carlife" folkreisistu brigāde, kuru mašīnas atbilst krosa klases pamatvajadzībām – Juris Mesters, Mārtiņš Spīķis un Jānis Saulīte. Tas nozīmē,ka sasniegts nepieciešamais skaits, lai varētu izspēlēt kopvērtējuma punktus.

Folkreisā neliels sezonas vidum raksturīgs dalībnieku skaita kritums, taču cīņā gatavojas doties vismaz 42 braucēji.

Folkreisa pirmajos posmos uzvaras guvuši trīs dažādi braucēji,turklāt katram tā bija pirmā uzvara – Māris Zālītis, Andrejs Špels un Miks Gabrāns. Kopumā jau astoņus posmus pēc kārtas fiksēti dažādi uzvarētāji: ziemas posmos uzvaras guva Mārtiņš Spīķis, Ivo Gabrāns, Emīls Baltaiskalns un Edvīns Vansovičs, savukārt 2016. gada pēdējā posmā pirmais bija Jānis Orbidāns, kurš aizsāka šo sēriju. Visai neprognozējams sporta veids!

Jau ziņojām, ka Vecpils autotrase piedāvā nākamajā dienā pēc sacīkstes – svētdien – gan krosa, gan folkreisa braucējiem izmēģināt arī trases pretējo virzienu, kurā notiks gan nākamais Latvijas autokrosa čempionāta posms, gan arī folkreisa sacīkste. Kā ziņo rīkotāji, šī ir praktiski vienīgā iespējamā testu dienu līdz minētajām sacensībām, jo vēlāk trasē iestāsies saudzējošais režīms.

Vēl viena informācija tiem, kas dosies uz Vecpili jau piektdienas vakarā – lai skaidri spēles noteikumi, kafejnīca darbosies jau no piektdienas.

Un vēl informācija līdzjutējiem, kuri līdz šim azartiski metušies fanu skrējiena cīņās. Pasākumam ir progress, tagad TAS tiks darīts ar velosipēdiem! Kurš tītavu klasē pirmais pēc diviem apļiem, tas meistars un ar balvu!

LAF Krosa komisijas autokrosa kausa kopvērtējums pēc 7. posma:

VietaBraucējsPunkti
1.Jānis Veģeris110
2.Andis Kļava98
3.Juris Zembergs69
4.Edijs Ošs50
5.Arno Upenieks45
6.Kristaps Grunte37
7.Māris Lapšāns26
8.Jānis Kozlovskis25
9.Armands Plūme21
10.Gvido Saulītis20

LAF Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējums pēc 3. posma:

VietaBraucējsPunkti
1.Miks Gabrāns35
2.Renārs Ēķis32
3.Māris Zālītis30
4.Kalvis Buģis29
5.Viesturs Plētiens26
6.Andrejs Lajevskis26
7.Dainis Krūmiņš24
8.Andrejs Špels20
9.Jānis Gustāns16
10.Jānis Saulīte15

Izmantotie resursi:
Autocross.lv