Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Folkreisa otrajā posmā Aizkrauklē dramatiskā finālā uzvar Ivo Gabrāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Folkreisa otrajā posmā Aizkrauklē dramatiskā finālā uzvar Ivo Gabrāns
Ivo Gabrāns. Foto: Maximum attack Photo

Nedēļas nogalē Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē ar otro posmu turpinājās Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa sezona. Folkreisa galvenajā klasē, tāpat kā pirmajā posmā Smiltenē, uzvaru izcīnīja Ivo Gabrāns.

Folkreisa finālā risinājās dramatiski notikumi. Līderu trijnieks - Ivo Gabrāns, Mareks Aseriņš un Dainis Žvagins - no pirmās rindas aiztraucās vadībā. Pēc džokera apļa izbraukšanas Žvagins ieņēma pirmo vietu, aiz sevis noturot Gabrānu, tomēr jau nākošajā aplī apstājas trases malā. Drīzumā viņam pievienojas lielisku sniegumu demonstrējošais Aigars Avsjukovs. Pēdējā aplī par trešo vietu cīņu uzsāka Mārtiņš Starks, tomēr brauciens viņam bija par īsu. Uzvaru sasniedza Gabrāns, otrajā vietā Aseriņš, bet trešais finālā bija Gustavs Zuģickis.

Krosa komisijas kausa fināla brauciens tika aizvadīts bez lieliem starpgadījumiem. Jau pirmajā aplī līderu trijnieks atrāvās no pārējiem dalībniekiem, tikai džokeris izmainīja secību. Uzvaru, tāpat kā pirmajā posmā, guva Toms Freimanis, otrajā vietā Arnis Kalniņš, bet trešais bija Mārtiņš Meļķis.

Folkreisa 4WD klase sagādāja daudzus skatītājiem baudāmus momentus. Pārliecinoši visa brauciena vadībā bija Kristaps Eglītis, tomēr notika neparedzamais un desmit metrus pirms finiša viņa mašīna spēcīgi "uzvārījās", kā rezultātā redzamības pasliktināšanās dēļ tika uzbraukts uz vaļņa - tur arī nācās palikt. Aiz muguras cieši sekoja Andris Ozols, kas tieši pēdējos desmit metros izrāva uzvaru. Ar tukšu riepu veicot vismaz pēdējos divus apļus, otro vietu nodrošināja Dzintars Filipsons, aiz sevis atstājot Gati Petroviču.

Folkreisa Dāmu finālā fantastisku starta sniegumu parādīja gan Alise Līga Grāmatiņa, gan Lelde Šuma, kuras pirmos apļa metrus veica "rats ratā". Pirmais līkums uztaisa pamatīgu sastrēgumu, bet visas finālistes tika laukā. No starta zonas lēnas bija Amanda Zelmene un Dace Rozenštama. Baiba Beržuka, viena no potenciālajām līderēm pēc džokera apļa, palika lēna un izstājas. Grāmatiņai uzvara, Šuma otrā, bet Linda Rotberga trešajā vietā.

Folkreisa Juniori visas dienas laikā uzrādīja lielisku sniegumu. Finālā uz starta stājās astoņi no desmit, bet finišēja tikai pieci. Uzvara Gustavam Zuģickim, otrajā vietā Toms Dzelzskalējs, trešais - Henriks Dovguško.

Fotogalerija: https://www.facebook.com/media/set/...

Dienas kopsavilkumā - 53 braucieni ar 16 kūleņu sēriju, 21 galvenā tiesneša lēmumu un pamatīgu saules karsēšanu visas dienas garumā.

Folkreisa sezonas turpinājums 15. jūnijā Vecpils autotrasē.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv