Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Samsons saņem sodu un zaudē vadību, "Rally Talsi" līderis - Rovanpera

Juris Grīns
Juris Grīns

Samsons saņem sodu un zaudē vadību, "Rally Talsi" līderis - Rovanpera
Rovanperas ekipāža Talsu rallijā
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu posmā "Rally Talsi" aizvadīta sacensību pirmā diena. Lai gan pārliecinoši ātrākie visas dienas garumā bija Martins Samsons/Mindaugs Varža ar pilnpiedziņas BMW, viņi saņēmuši sodu, kā rezultātā vadībā jau kādu laiku pēc finiša nokļuva Kalle Rovanpera/Risto Pietilainens.

Sestdien "Rally Talsi" ietvaros bija jāveic seši ātrumposmi, un tajos visos ātrāko laiku uzrādīja Martina Samsona/Mindauga Varžas (BMW M3X) ekipāža. Tuvākos sekotājus dienas izskaņā, pirms soda saņemšanas, lietuvieši apsteidza par vairāk nekā pusminūti.

Tikmēr sīva cīņa par otro vietu bija starp Kalles Rovanperas/Risto Pietilainena ("Škoda Fabia S2000") un Vitauta Šveda/Žilvina Sakalauska ("Mitsubishi Lancer Evo X") ekipāžām. Vairākas reizes tās apmainījās pozīcijām, bet dienas noslēdzošajā ātrumposmā Talsos Rovanpera pacēlās uz otro vietu, kamēr Šveds kopvērtējumā atkrita uz trešo pozīciju, taču tikai 1 sekundi aizmugurē.

Jau pēc finiša Samsons/Varža tika sodīti ar 1 minūti par pāragru ierašanos laika kontrolē, tāpēc nācās atkrist uz piekto pozīciju. Rovanpera/Pietilainens tikmēr pacēlušies uz pirmo vietu un svētdien turpinās sīvo cīņu ar Švedu/Žilvinu. Savukārt trešajā vietā atrodas Giedrs Notkus/Daļus Strižans (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kuri līderiem zaudē 13 sekundes.

Uzvarējuši rallijā "Kurzeme", kas bija Latvijas čempionāta sezonas otrais posms, pagaidām ceturto vietu, ieturot distanci līdz "Top 3" pozīcijām, ieņem Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks ("Mitsubishi Mirage"). Sestajā vietā, piekāpjoties sodītajam Samsonam, atrodas Jānis Berķis/Edgars Čeporjus ("Mitsubishi Lancer Evo IX") ar jaunā dizaina auto.

Latvijas čempionāta ieskaitē Rovanperas ekipāža pirmajā vietā, Vorobjovs ir otrais, zaudējot 24 sekundes, bet Berķim trešā vieta un 32 sekundes līdz līderim. Šādā secībā visi trīs vadībā LRC1 grupā.

LRC2 grupā līderpozīcijā nokļuvuši rallija trasēs sen neredzētie Aivis Egle/Andis Dauga ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), bet tikai 1.8 sekundes viņiem zaudē sezonas līderi Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X"). Trešajā vietā ierindojas Aleksandrs Gorelovs/Igors Skuridins ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuri ir 5.3 sekundes aiz līderiem. Šajā klasē cīņas ļoti sīvas!

No vienas ass piedziņas ekipāžām kopējā ieskaitē vadībā lietuvieši Egidijs Valeiša/Povils Reiss (BMW M3), kuriem jau 26 sekunžu pārsvars pār Nikolaju Grjazinu/Jaroslavu Fjodorvu ("Peugeot 208 R2"). Vēl pēc 1 sekundes trešajā vietā seko Deniss Rostilovs/Aleksejs Ignatovs ("Peugeot 208 R2").

Latvijas čempionātā LRC3 grupā Grjazins/Fjodorovs ir līderi, Rostilovs/Ignatovs ieņem otro vietu, bet trešie ir sezonas kopvērtējuma vadībā esošie Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons, kuri pirmo reizi startē ar "Peugeot 208 R2". No Grjazina ekipāžas viņi atpaliek 19 sekundes.

Valeiša/Reiss tikmēr ir pārliecinoši līderi Latvijas kausa ieskaitē RK1.

Svētdien "Rally Talsi" ietvaros notiks vēl pieci ātrumposmi.

"Rally Talsi" rezultāti pēc 6. ātrumposma

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1.Kalle RovanperaTGS WorldwideŠkoda Fabia S200025:46.30
2.Vytautas ŠvedasVšļ Čapkausko autosportasMitsubishi Lancer Evo X+1.06
3.Giedrius NotkusASK AutorikonaMitsubishi Lancer Evo IX+13.86
4.Jānis VorobjovsVorobjovs RacingMitsubishi Mirage+24.34
5.Martynas SamsonasVorobjovs RacingBMW M3X+27.08
6.Jānis BerķisNeiksans Rally SportMitsubishi Lancer Evo IX+32.74
7.Martynas SamuitisM-Rally team VšļŠkoda Fabia R5+40.22
8.Stanislav TravnikovProspeed-UralasbestMitsubishi Lancer Evo X+51.86
9.Aivis EgleProspeed-UralasbestMitsubishi Lancer Evo IX+53.50
10.Raimonds StrokšsNeiksans Rally SportMitsubishi Lancer Evo VIII+55.04