Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kubica avāriju dēļ gatavs mainīt braukšanas stilu

Kubica avāriju dēļ gatavs mainīt braukšanas stilu
Roberta Kubicas auto pēc avārijas Meksikā
Foto: wrc.com

2013. gada WRC2 pasaules rallija čempionam Robertam Kubicam debijas sezona WRC klasē iesākusies ne visai spoži - lai gan sportists parādījis lielisku ātrumu, sacensībās piedzīvots pārāk daudz avāriju. Viņš to ir apņēmies mainīt.

Lai gan daudzi prognozēja, ka Kubica, kuram nenoliedzami ir liels talants, jau pirmajā sezonā varētu sacensties par čempiona titulu, sākums ir pagalam neveiksmīgs, jo visos aizvadītajos trīs WRC posmos piedzīvotas avārijas, kā rezultātā punkti nav gūti. Kubica atzīst, ka daļēji vaina ir stenogrammā, bet daļēji - viņa braukšanas stilā.

"Stenogramma mums labi strādā asfalta posmos, bet ne tik labi grants ātrumposmos," skaidro polis, kurš šogad startē ar "Ford Fiesta RS WRC" automobili. "Mēs veiksim izmaiņas, lai es trasē justos komfortablāk, taču tāpat man jāpārveido savs braukšanas stils. Un tas nav viegli izdarāms. Jāatceras arī, ka šādos šauros ceļos man nav lielas pieredzes."

Lai gan Kubicam vēl nav punktu WRC kopvērtējumā, viņš ir līderis Eiropas rallija čempionātā, kur startēja tikai pirmajā posmā no diviem aizvadītajiem, gūstot uzvaru. Tiesa, Eiropas čempionāts Kubicam nav prioritāte un tur viņš par titulu visticamāk neplāno sacensties.

Vēl viens braucējs, kuram šogad bijis par daudz avāriju ir Andreass Mikelsens. Jau pērn viņš bija izteikts "Volkswagen" komandas trešais numurs un, lai gan šogad otrajā WRC posmā Zviedrijā finišēja otrais, sasniedzot labāko rezultātu karjerā, Meksikas rallijā norvēģis avārēja pat divas reizes. Noraizējusies par Mikelsena sniegumu ir arī viņa komandas vadība.

"Tas viņam bija grūts rallijs," atzīst komandas vadītājs Josts Kapito. "Ja paskatamies uz kontrolpunktu laikiem, tad redzams, ka viņš brauca pārāk ātri. Tomēr viņš to neatzina, sakot, ka nemaz neesot braucis pārāk lielā ātrumā. Mēs jautājām viņam, kāpēc tad notika avārijas? Tomēr viņš vismaz parādīja, ka nebaidās un tas ir labi."

Lai arī Meksikā Mikelsens pie punktiem netika, Montekarlo rallijā viņš finišēja septītais, Zviedrijā, kā jau minēts, otrais, rezultātā ieņemot diezgan augsto ceturto vietu sezonas kopvērtējumā. Mikelsens nesola mainīt braukšanas stilu, taču ir apņēmies izvērtēt savu sniegumu, izsakoties, ka viņa mērķis nākamajā posmā Portugālē ir atgriezties uz pjedestāla.

Portugāles rallijs notiks no 3. līdz 6. aprīlim.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2014-03-21 17:30, pirms 10 gadiem
"Ātri" gan Kubica to saprata.
, 2014-03-21 18:34, pirms 10 gadiem
Es nekāptu viņa mašīnā....viņš ir kā vējš kurš skrien atduroties kā miets.
, 2014-03-21 19:58, pirms 10 gadiem
nesmu redzejis nevienu rakstu SC par Kubicu, kur avaarija nav piemineta =]

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.