Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Montekarlo rallijā WRC klasē startēs 14 ekipāžas

Montekarlo rallijā WRC klasē startēs 14 ekipāžas
Ožjē 2013. gada Montekarlo rallijā
Foto: Ivo Nestrovnal (ewrc.cz)

Šodien Montekarlo rallija organizatori publiskoja pilnu dalībnieku sarakstu 2014. gada pasaules rallija čempionāta pirmajam posmam. Kļuvis zināms, ka WRC klasē startēs 14 ekipāžas.

Ar pirmo numuru Montekarlo rallijā uz starta izies 2013. gada sezonas čempions Sebastjans Ožjē. "Volkswagen" komandas sastāvs palicis nemainīgs - francūža komandas biedri joprojām būs Jari-Mati Latvala un Andreass Mikelsens.

Tikmēr pārējās nometnēs notikušas lielas izmaiņas. "Citroen" komandu pametuši abi tās līdzšinējie braucēji un jaunajā sezonā pārstāvēs Madss Ostbergs, kā arī Kriss Mīke. Ostbergs iepriekš startēja "M-Sport" komandā, bet Mīke bija bez stabila līguma.

Arī "M-Sport" komanda nomainījusi visus pilotus. Sastāvā pēc divu gadu pabūšanas "Citroen" paspārnē, "M-Sport" komandā ir atgriezies Miko Hirvonens. Viņa komandas biedri būs jaunais talants Elfins Evanss, kā arī bijušais F1 pilots Roberts Kubica, kam šī būs pirmā pasaules čempionāta sezona WRC klasē.

Galvenais jaunums ir "Hyundai" rūpnīcas komandas atgriešanās pēc desmitgades pārtraukuma. Montekarlo rallijā ar jauno "Hyundai i20 WRC" automobili startēs 2013. gada sezonas vicečempions Tjerī Noivils, kurš iepriekš brauca "M-Sport" komandā, un Danijs Sordo, kurš šogad gan aizvadīs tikai atsevišķus posmus.

Montekarlo rallijā startēs arī "Czech National Team" pilots Martins Prokops, kurš pagaidām kā vienīgais privātbraucējs apstiprinājis savu dalību šī gada WRC čempionātā.

Tomēr, Montekarlo rallijā būs vēl trīs braucēji, kas tikuši pie WRC mašīnām. Tie ir 51 gadu vecais Fransuā Delekūrs, kurš biežāk redzams Rumānijas un Eiropas čempionātos, Jaroslavs Meličareks, kurš pasaules čempionātā ar WRC auto startēs pirmo reizi, un Braiens Bufjē, kurš pērn Montekarlo rallijā ieguva piekto vietu, bet 2011. gadā, kad tas nebija iekļauts pasaules čempionāta kalendārā, pat uzvarēja. Viņi visi startēs ar "Ford Fiesta RS WRC" automašīnām.

Montekarlo rallija dalībnieki WRC klasē:

#PilotsValstsAuto
1Sebastjans OžjēFRAVolkswagen Polo R WRC
2Jari-Mati LatvalaFINVolkswagen Polo R WRC
3Kriss MīkeGBRCitroen DS3 WRC
4Madss OstbergsNORCitroen DS3 WRC
5Miko HirvonensFINFord Fiesta RS WRC
6Elfins EvanssGBRFord Fiesta RS WRC
7Tjerī NoivilsBELHyundai i20 WRC
8Danijs SordoESPHyundai i20 WRC
9Andreass MikelsensNORVolkswagen Polo R WRC
10Roberts KubicaPOLFord Fiesta RS WRC
11Braiens BufjēFRAFord Fiesta RS WRC
12Fransuā DelekūrsFRAFord Fiesta RS WRC
21Martins ProkopsCZEFord Fiesta RS WRC
22Jaroslavs MeličareksSVKFord Fiesta RS WRC

Izmantotie resursi:
Automobile Club de Monaco
eWRC.cz - po v


, 2013-12-20 21:42, pirms 10 gadiem
Nevaru vien sagaidīt vel tik mēnesis

Igaunijas rallijkrosa čempionāta posmā "Supercar" klasē triumfē debitants no Latvijas

Pagājušās nedēļas nogale rallijkrosā bija spraiga – Igaunijas rallijkrosa čempionāta otrais posms "Kulbilohu" trasē sestdien, 18.maijā, bet jau svētdien, 19.maijā, Jēkabpilī “Baronu” trasē notika Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms.
Foto: Dakar.com
1

Dakaras rallijā plānotas izmaiņas

Dakaras rallija rīkotāji pavēstījuši par jaunumiem nākamā gada sacensībās, kas sesto reizi norisināsies Saūda Arābijas plašumos.

Joss Verstapens avarē rallija pēdējā ātrumposmā

F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs Joss aizvadījis Beļģijas rallija čempionāta posmu "Sezoensrally", kurā bija ceļā uz trešo vietu un uzvaru "Master Cup" klasē, taču pēdējā ātrumposmā piedzīvoja avāriju.