Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils līderis Montekarlo rallijā, Ožjē pieļauj kļūdu

Juris Grīns
Juris Grīns

Noivils līderis Montekarlo rallijā, Ožjē pieļauj kļūdu
Tjerī Noivils
Foto: AFP/Scanpix

"Hyundai" komandu pārstāvošais Tjerī Noivils ierindojas pirmajā pozīcijā pēc aizvadītajiem piektdienas ātrumposmiem Montekarlo rallijā, kamēr jau rīta pusē kļūdījās Sebastjēns Ožjē, kurš vēlāk tomēr spēja demonstrēt atzīstamu ātrumu un šobrīd pakāpies uz otro pozīciju.

Pasaules rallija čempionāta jaunā sezona startēja ceturtdienas vakarā, kad tika veikti pirmie divi ātrumposmi tumsas apstākļos.

Piektdienu kā līderis uzsāka 2016. gada vicečempions Noivils. Viņam izdevās uzvarēt divos no trim rīta pusē veiktajiem ātrumposmiem, kamēr Ožjē, kurš pievienojies "M-Sport" komandai, kādā līkumā ieslīdēja grāvī un tobrīd atkrita uz devīto pozīciju. Otrais dienas vidū bija viņa jaunais komandas biedrs Ots Tanaks, kurš uzvarēja vienā no "dopiem" un Noivilam pirms servisa parka apmeklējuma zaudēja mazliet vairāk par pusminūti.

Pēcpusdienā tika veikti vēl trīs ātrumposmi, divos no kuriem uzvarēja Ožjē, bet vienā Noivils. Rezultātā beļģu pilots notur vadību Montekarlo rallijā, kamēr francūzis pacēlies uz otro pozīciju, zaudējot Noivilam 45 sekundes. Igaunis Tanaks pašlaik ir trešais, bet vien 0.3 sekundes zaudējot Ožjē.

Apstākļi Montekarlo rallijā ir sarežģīti, ceļš daudzviet apledojis. Noivils atzina, ka dažkārt braucis pārlieku piesardzīgi, tādēļ ļāvis Ožjē pietuvoties. Tikmēr četrkārtējais WRC čempions Ožjē žurnālistiem atklāja, ka joprojām nav īsti pieradis pie "Ford" automašīnas, tāpat arī apstākļi trasē esot slikti.

Citas ekipāžas šobrīd jau krietni atpalikušas. Ceturtajā vietā ierindojas Jari-Mati Latvala, kurš pārstāv jauno "Toyota" komandu. Soms pēdējā ātrumposmā saslīdēja, tomēr nosargāja ceturto pozīciju - šobrīd viņš ir vairāk nekā divas minūtes aiz līdera un jau par gandrīz minūti apsteidz piektajā vietā esošo "Hyundai" pilotu Daniju Sordo.

Labākais no "Citroen" ar sesto rezultāti ir Kreigs Brīns, kurš startē ar vecās paaudzes "DS3 WRC" modeli. Kriss Mīke, kura rīcībā bija jaunais "C3 WRC", piedzīvoja avāriju.

"Škoda" rūpnīcu pārstāvošais Andreass Mikelsens ar R5 auto ir WRC2 klases līderis, kopējā ieskaitē ieņemot septīto vietu.

Sacensības neturpina "Hyundai" pilots Heidens Padons, kurš ceturtdien avārijas brīdī letāli notrieca kādu pārgalvīgu skatītāju. Tāpat izstājies Juho Hanninens, kurš ieņēma trešo vietu, kad savu "Toyota Yaris WRC" jau rīta pēdējā ātrumposmā bija spiests apturēt.

Neveiksmīga šī diena bija lietuvieša Deivida Jociusa ("Mitsubishi Lancer Evo X") ekipāžai, kas zaudē jau 52 minūtes un nokritusi uz 60. vietu.

Sestdien sacensībās tiks veikti pieci ātrumposmi.

Montekarlo rallija rezultāti pēc 8. ātrumposma

VietaPilotsValstsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsBELHyundai i20 Coupe WRC2h05m24.6s
2.Sebastjēns OžjēFRAFord Fiesta RS WRC '17+45.1s
3.Ots TanaksESTFord Fiesta RS WRC '17+45.4s
4.Jari-Mati LatvalaFINToyota Yaris WRC+2m09.7s
5.Danijs SordoSPAHyundai i20 Coupe WRC+2m57.8s
6.Kreigs BrīnsIRLCitroen DS3 WRC+3m04.1s
7.Andreass MikelsensNORSkoda Fabia R5+5m50.8s
8.Elfins EvanssGBRFord Fiesta RS WRC '17+8m12.1s
9.Pontuss TidemandsSWESkoda Fabia R5+8m22.4s
10.Jans KopeckisCZESkoda Fabia R5+8m38.2s

     [+] [-]

, 2017-01-20 23:25, pirms 7 gadiem
Kas tad nu Hanninenam notika? Cik saprotu, ne avārija, bet kaut kādas tehniskas ķibeles?

     [+] [-]

, 2017-01-21 00:28, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Kas tad nu Hanninenam notika? Cik saprotu, ne avārija, bet kaut kādas tehniskas ķibeles?
pats pieļāva kļūdu un trāpīja kokā.
https://www.youtube.com/watch?v=K9f...