Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Portugāles rallija ievadā rallijkrosa trasē vienādi rezultāti Noivilam un Ostbergam

Juris Grīns
Juris Grīns

Portugāles rallija ievadā rallijkrosa trasē vienādi rezultāti Noivilam un Ostbergam
Tjerī Noivils Lozadas ātrumposmā
Foto: AFP/Scanpix

Jau ceturtdienas pievakarē tika dots starts pasaules rallija čempionāta Portugāles posmam, kas ir sezonas sestās sacensības, vienādu rezultātu sasniedzot Tjerī Noivilam un Madsam Ostbergam.

"Rally de Portugal" iesākās ar ātrumposmu Lozadas pilsētas rallijkrosa trasē, kur ekipāžas cīņā devās pa divām reizē, vienlaikus cīnoties gan viena ar otru, gan par vietām kopējos rezultātos. Šajā rallijā sportistiem būs jābrauc pa grants seguma ceļiem, ātrumposmos kopumā veicot 349 km.

Ātrāko rezultātu izdevās sasniegt uzreiz diviem pilotiem. "M-Sport" komandu pārstāvošais Ostbergs savā cīņā pieveica Heidenu Padonu no "Hyundai", savukārt cits "Hyundai" braucējs Noivils savā duelī uzveica "Citroen" pārstāvi Krisu Mīki.

"Rallijs iesācies lieliskā atmosfērā un es šo ātrumposmu patiesi izbaudīju," pēc finiša sacīja Noivils, kurš uzvarējis iepriekšējos divos posmos Francijā un Argentīnā. "Šajā rallijā man parasti nekad nav izdevies sasniegt labus rezultātus, tādēļ šoreiz mērķēju uz pjedestālu."

Pēc aizvadītiem pieciem posmiem pasaules čempionāta vadībā ir Sebastjēns Ožjē ("M-Sport"), kurš, lai gan uzvarējis tikai vienā rallijā, jau par 16 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju Jari-Mati Latvalu ("Toyota"). Trešais šobrīd ir Noivils, kurš atrodas divus punktus aiz Latvalas un jau 18 punktus priekšā igaunim Otam Tanakam ("M-Sport"), kurš pašlaik ceturtais. Pirmo sešinieku noslēdz Danijs Sordo ("Hyundai") un Elfins Evanss ("M-Sport").

Portugāles rallijs turpinās šodien, kad sportisti veiks astoņus ātrumposmus, bet noslēgsies svētdien.

Portugāles posma rezultāti pēc 1. ātrumposma

vietaPilotsAutoRezultāts
1.Madss OstbergsFord Fiesta WRC '172:36.6
=Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+0.0
3.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+0.1
4.Elfins EvanssFord Fiesta WRC '17+0.4
5.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+0.5
6.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC '17+0.7
7.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1.5
=Stefans LefevrsCitroën C3 WRC+1.5
9.Juho HanninensToyota Yaris WRC+1.8
10.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+2.0
=Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+2.0