Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šodien Montekarlo startē jaunā WRC rallija sezona

Šodien Montekarlo startē jaunā WRC rallija sezona
Miko Hirvonens
Foto: www.rally-mania.cz

Šodien ar pirmo posmu Montekarlo tiek dots starts jaunajai WRC rallija sezonai. Vakardienas treniņos ātrāko laiku uzrādīja krievu rallija braucējs Jevgēņijs Novikovs.

Pēdējo reizi rallijs Montekarlo notika 2008. gadā. Toreiz šeit uzvarēja Sebastjans Lēbs, kurš arī šogad ir galvenais pretendents uz uzvaru. Šajā starpsezonā notika vairākas būtiskas izmaiņas komandu sastāvos, kas paredz to, ka šī sezona solās būt īpaši interesanta.

''Montekarlo rallijs ir ar senām tradīcijām,'' iesāk Miko Hirvonens, kurš pēc pagājušā gada sezonas no ''Ford'' komandas pārgāja uz ''Citroen''. ''Uzskatu, ka WRC sezonai ir jāsākas tieši ar šo posmu. Man Montekarlo gan patīk, gan arī nepatīk. Man šis posms nepatīk, ja ar nepareizām riepām esmu kalnos, no kura lejā jābrauc pa slidenu ceļu. Taču tas ir izaicinājums, tāpēc esmu priecīgs par jaunās sezonas sākumu.''

Ja parasti WRC posmi norit trīs, bet dažreiz četras dienas, tad Montekarlo rallijs noritēs piecas pilnas dienas, kuru laikā sportistiem būs jāveic 18 posmi. Šis WRC kalendārā ir visneprognozējamākais rallijs. Ņemot vērā, ka sportistiem ir jābrauc augstu kalnos, šeit ļoti lielu lomu spēlē riepu izvēle, jo viena posma laikā var sanākt braukt gan pa sausu, gan ledainu, gan arī sniegotu ceļu.

Uz sezonas pirmo posmu pieteikušās 84 ekipāžas, no kurām 17 brauks ar pasaulē ātrāko tehniku – WRC. Šo braucēju vidū būs arī igaunis Ots Tanaks, kurš šogad brauks pilnu WRC rallija sezonu.

Vakardienas treniņos ātrākais bija krievs Jevgēņijs Novikovs, kurš šogad brauks ar ''Ford Fiesta RS WRC''. Otrais palika portugāļu braucējs Armindo Araužo, bet trešais – pagājušā gada čempions Sebastjans Lēbs.

Šo piecu dienu laikā sportisti veiks 18 posmus ar kopējo garumu 433 kilometri (parasti vidēji WRC posma garums ir ap 350 kilometriem). Pirmajā dienā, kas arī būs visa rallija garākā diena, sportistiem būs jāveic 134 kilometri. Interesanti, ka Montekarlo posma organizatori ir atteikušies no Superrally sistēmas, kas nozīmē to, ka tas braucējs, kurš izstāsies, ralliju vairs nevarēs turpināt.

Montekarlo rallija treniņbraucienu rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.J.NovikovsFord Fiesta WRC2:13.0
2.A.AraužoMini WRC+0.2
3.S.LēbsCitroen DS3 WRC+0.5
4.P.SolbergsFord Fiesta WRC+0.9
5.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+1.0
6.J.M.LatvalaFord Fiesta WRC+1.0
7.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+1.7
8.D.SordoMini WRC+1.9

     [+] [-]

, 2012-01-18 11:31, pirms 12 gadiem
Kāds nezin kur var rezultātus atrast? Izskatās ka wrc.com nav pamanījis ka sākās sezona

     [+] [-]

, 2012-01-18 11:44, pirms 12 gadiem
trakaiskrabis rakstīja: Kāds nezin kur var rezultātus atrast? Izskatās ka wrc.com nav pamanījis ka sākās sezona
Vżsledky Rallye: Vżsledky on-line

     [+] [-]

, 2012-01-18 12:10, pirms 12 gadiem
Vnk FIA ir lauzusi līgumu ar North One, un viņi bija atbildīgi par wrc.com! ir tads jauns ātrais saits: rallyliveresults.com Ja nestrādā ejiet caur Automobile Club de Monaco
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-18 12:17, pirms 12 gadiem
Lavrenty rakstīja: Nekas jau vēl nav sācies, šodien plkst.18.00, pēc vietējā laika, ir rallija starts, jebšu tautas valodā - ofic. atklāšana. Pirmā dopa starts ir rīt plkst 9.03...
S prijezdom, Lavrenty!
Viss jau kā 3 stundas iet vaļā! Meklē, kur savā dzīvē vienu dienu esi pazaudējis

     [+] [-]

, 2012-01-18 12:24, pirms 12 gadiem
sindroms rakstīja: S prijezdom, Lavrenty!
Viss jau kā 3 stundas iet vaļā! Meklē, kur savā dzīvē vienu dienu esi pazaudējis

Tas tiesa..jau divi interesanti, aizraujoši posmi noslēgušies..priekšā vēl 16!!!

     [+] [-]

, 2012-01-18 12:28, pirms 12 gadiem
Žēl par wrc.com, tur vismaz radio varēja arī paklausīties Un šogad izskatās ka pa eurosport ar neko nerādīs no monte-carlo. Cerams ka vismaz kkādus apskatus veidos televīzijām, vai arī par to North sport atbildīgs un nekā nebūs?

     [+] [-]

, 2012-01-18 12:30, pirms 12 gadiem
trakaiskrabis rakstīja: Žēl par wrc.com, tur vismaz radio varēja arī paklausīties Un šogad izskatās ka pa eurosport ar neko nerādīs no monte-carlo. Cerams ka vismaz kkādus apskatus veidos televīzijām, vai arī par to North sport atbildīgs un nekā nebūs?
Nav stresa. Rubī iekšā tumbas - World Rally Radio
Tiešraides nebūs, jā, bet katru vakaru pa "Eurosportu" būs 30 min apskats.

     [+] [-]

, 2012-01-18 12:35, pirms 12 gadiem
sindroms rakstīja: Nav stresa. Rubī iekšā tumbas - World Rally Radio
Tiešraides nebūs, jā, bet katru vakaru pa "Eurosportu" būs 30 min apskats.
O zvērā, paldies