Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera kļūst par Zviedrijas WRC rallija līderi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rovanpera kļūst par Zviedrijas WRC rallija līderi
Foto: Toyota Gazoo Racing

Zviedrijas WRC aizvadīta sacensību pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic viens 5,16 kilometrus garš ātrumposms. Ātrākais pēc pirmās dienas ir divkārtējais WRC čempions Kalle Rovanpera.

Ātrākais, tāpat kā pirms gada šajā pašā ātrumposmā, bija Kalle Rovanpera, kuram 1,4 sekundes zaudēja Takamoto Katsuta, bet divas sekundes atpalika Elfins Evans. Visi trīs ir ''Toyota'' komandas braucēji. Jāatzīmē, ka Rovanpera šo pašu ātrumposmu veica par piecām sekundēm ātrāk nekā pērn.

Ceturto ātrāko laiku uzrādīja Ots Tanaks un Adriens Formo, kuri atpalika 2,1 sekundi.

RC2 klasē pārliecinoši ātrākais bija Olivers Solbergs, kuram trīs sekundes zaudēja pagājušā gada WRC3 klases čempions, 25 gadus vecais soms Rope Korhonens, kurš startēja ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally2''. Trešā vieta Nikolajam Grjazinam.

Piektdien sportisti veiks septiņus ātrumposmus. Kā liecina jaunākā informācija, tad piektdien visu dienu pamatīgi snigs.

Rallija rezultāti: