Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Mana atgriešanās F1 ir gandrīz neiespējama"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Mana atgriešanās F1 ir gandrīz neiespējama"
Roberts Kubica
Foto: motoryzacja.interia.pl

Pasaules čempions rallijā Roberts Kubica atzinis, ka viņa atgriešanās Formulā 1 pēc gūtajiem savainojumiem ir gandrīz neiespējama.

Lai gan pēc 2011. gada februārī Andoras rallijā piedzīvotās avārijas Kubicam nav izdevies atgriezties formulu sacīkstēs, viņš uzsācis ļoti veiksmīgu profesionālo karjeru rallijā, šogad debijas sezonā pasaules čempionātā uzvarot WRC2 klasē. Jau šīs nedēļas nogalē Lielbritānijas rallijā 28 gadus vecais polis debitēs WRC ieskaitē.

"Ar F1 mašīnu es varētu pabraukt tikai vienā vai varbūt divās trasēs un arī tad tikai testu režīmā," viņš stāsta intervijā "BBC Sport". "Tomēr, kāda jēga ir aizvadīt vienas dienas testus, ja es nevaru startēt sacensībās? Nav grūti redzēt, ka manas spējas ir ierobežotas. Tā līdz galam tikai viens cilvēks var spriest par to, ko varu paveikt pie stūres un tas esmu es pats. F1 ir mans sapnis un mans mērķis, bet šobrīd tas izskatās ļoti grūti īstenojams, ja ne neiespējams. Es nekad neuzņemšos kaut ko darīt, ja nebūšu tam par 100 procentiem gatavs. Ja kādudien situācija uzlaboties, tad skatīsimies tālāk. Šobrīd es koncentrējos uz ralliju."

Kubica atzīst, ka viņam gluži vienkārši nav tik daudz spēka, lai pabrauktu ar F1 auto.

"Pašlaik es turpinu ārstēt savainojumus un braukšana rallijā man ļoti palīdz," stāsta Kubica. "Es redzu, ka, kopš atgriešanās pie rallija auto stūres, ievērojami esmu uzlabojis savu sniegumu. Braukt pa grants segumu nemaz nav viegli. Ir daudz jāgroza stūre, kas ir pastiprināta slodze savainotajai rokai un tās locītavai. Tomēr mans lielākais ierobežojums ir tāds, ka nespēju pilotēt formulas. Man pietrūkst spēka, lai kontrolētu stūri, taču es cenšos visu labot."

Šogad Kubica kopā ar F1 komandu "Mercedes" veica darbu simulatorā, bet pirms liktenīgās avārijas 2011. gadā bija tuvu tam, lai pievienotos "Ferrari" komandai.

WRC2 kopvērtējums pirms pēdējā posma

VietaPilotsValstsMašīnaPunkti
1.Robert KubicaPOLCitroen143
2.Abdulaziz Al-KuwariKATFord118
3.Yuriy ProtasovUKRSubaru83
4.Nicolas FuchsPERMitsubishi80
5.Yazeed Al-RajhiSAUFord70
6.Sepp WiegandGERŠkoda67
7.Ricardo TrivinoMEXMitsubishi / Subaru55
8.Robert BarrableIRLFord51
9.Rashid Al-KetbiUAEŠkoda / Ford49
10.Elfyn EvansGBRFord40

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News