Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Rallijā ''Sarma 2012'' pārliecinoši ātrākie igauņi

Rallijā ''Sarma 2012'' pārliecinoši ātrākie igauņi
Kaspars Koitla
Foto: Gatis Liepiņš

Ar igauņu sportista Kaspara Koitlas uzvaru noslēdzies Sarmas rallijs. Otrais palika vēl viens igauņu sportists, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Māris Neikšāns.

Divu dienu laikā sportistiem bija jāveic desmit posmi – pirmajā dienā četri, otrajā – seši. Pēc pirmajiem diviem dopiem pārliecinošā vadībā (21 sekunde) atradās Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, taču pirms nakts dopiem minētajai ekipāžai atklājās nopietnas dzinēja problēmas, kā rezultātā tai nācās izstāties. Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis bija jaunais igauņu sportists Sīms Plangi, kuram 0,24 sekundes zaudēja M.Neikšāns. Jāatzīmē, ka nakts posms bija ļoti prasīgs pret tehniku, jo daudzi sportisti to paveica ar ieslēgtiem avārijas signāla uguņiem.

Otrajā dienā kļūdu pieļāva Plangi, kurš izlidoja no trases. Kamēr sportists atgriezās trasē, pagāja ievērojams laika sprīdis. Tobrīd vadību pārņēma Koitla, kurš to arī nosargāja līdz pat beigām, lai arī pēdējos dopos uz uzvaru vēl pretendēja Jēts un M.Neikšāns.

Līdz ar to pirmais Koitla, otrais Jēts, bet trešais - M.Neikšāns. A+ klasē uzvaru izcīnīja Mārtiņš Svilis, 2WD klasē nepārspēts palika Jānis Berķis, bet R2 klasē visas trīs vietas OKartes Autosporta Akadēmijas ekipāžām. Jāatzīmē, ka absolūtajā ieskaitē starp pieciem braucējiem četri pārstāvēja Igauniju.

Nākamais posms 12. un 13. maijā tiks aizvadīts Talsos.

Rallija ''Sarma 2012'' rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Koitla/OtsMitsubishi Lancer Evo IX1:11:48.92
2.Jēts/TomsMitsubishi Lancer Evo X+8.55
3.M.Neikšāns/BērziņšMitsubishi Lancer Evo X+18.93
4.Aus/JosarsMitsubishi Lancer Evo IX+1:08.29
5.Pērns/JarveojaSubaru Impreza WRX ST+1:09.27
6.Svilis/AizsilnieksMitsubishi Lancer Evo VIII+1:15.23
7.Egle/DaugaMitsubishi Lancer Evo X+1:25.59
8.Tagirovs/ZaveršinskajaMitsubishi Lancer Evo IX+1:33.76
9.Plangi/SarapuSubaru Impreza+1:39.68
10.Dūcis/KampeMitsubishi Lancer Evo IX+2.32.12

, 2012-02-13 07:58, pirms 12 gadiem
igauņi paraadiija kursh te "saimnieks"
bet ja nopietni zheel ,ka Vorobjovs izstaajaas jo peec pirmajiem dopiem bij diezgan paarliecinoshi priekshaa...
, 2012-02-13 08:55, pirms 12 gadiem
Kur tad Vasaraudzis,vairs nebrauc?
, 2012-02-13 10:14, pirms 12 gadiem
Čābīgi ka neizdevās redzēt vakar Vorobjovu trasē. Nebraucot Andim viņš pagaidām ir vienīgais kurš var cīnīties ar Top igauņiem. Priecē ar Sviļa manāmais progress.Ja vēl pirms pāris gadiem Egle bija ātrs uz stabils, tad tagad tas ātrums viņam kkur ir pazudis. Vasaraudzis solija atgriezties uz vasaras posmiem, tad nu gaidīsim tos un cerēsim uz vēl lielāku intrigu čempionātā.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.