Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Feldmanis: "Vietām riskējām vairāk nekā visā sezonā kopā"

Andrejs Siliņš

Feldmanis: "Vietām riskējām vairāk nekā visā sezonā kopā"
Jānis Feldmanis un Anrijs Jesse
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

"Latvija 2012" un Latvijas rallija čempionāta uzvarētājs absolūtajā vērtējumā un R4 klasē Jānis Feldmanis pēc pēdējā posma atzina sacensības bijušas gana grūtas un noslēdzošajā posmā nācies riskēt pat vairāk nekā visas līdzšinējās sezonas gaitā kopumā.

Lai gan Feldmanis ir tukumnieks un pēdējais posms notika tieši Tukuma pusē, tas nav atvieglojis uzdevumu: "Ikdienā pa šiem ceļiem ar sporta auto nepārvietojos. Un izrādās, ka tie paši zināmie ceļi, braucot citā ātrumā ir pilnīgi citādāki."

Feldmanis uzskata, ka rallijs bijis ļoti grūts: "Vietām tiešām riskējām vairāk nekā visā iepriekšējā sezonā kopā. Īpaši sarežģīta bija rallija otrā diena, kad visu iepriekšējo nakti lijušais lietus, kas turpinājās arī nākamajā dienā, labos Kuldīgas puses ceļus bija pārvērtis līdz nepazīšanai. Vārdu sakot, īsts Kuldīgas rudens. Dažos līkumos auto slīdēja tā, ka kājām ejot, droši vien tur pat nostāvēt nevarētu."

Feldmaņa ekipāža ieguva ne tikai rallija kopvērtējuma uzvarētāja godu, bet arī ceļojošo Latvijas autorallija leģendas Aleksandra Karamiševa kausu. To pasniedz kopš 2008. gada, un tā galvenais uzdevums ir nodrošināt intrigu līdz pat sacensību pēdējiem metriem, jo balva tiek pasniegta visātrākajam rallija pēdējā ātrumposma veicējam.

"Bijām piemirsuši par šo balvu un tieši otrādi – pirms pēdējā ātrumposma sapratām, ka nav kur skriet, jo no tuvākā sekotāja esam atrāvušies gana tālu. Tāpēc nolēmām braukt mierīgāk. Tomēr ātri vien bijām spiesti atgriezties savā iepriekšējā tempā, jo, braucot nedaudz lēnāk, sāka parādīties kļūdas un neprecizitātes," atzina Feldmanis. "Viss bija perfekti – gan pilota un stūrmaņa sadarbība, gan riepu izvēle, gan mehāniķu darbs, sagatavojot automašīnu sacensībām."

Izmantotie resursi:
PERCAUTO RACING

     [+] [-]

, 2012-10-01 15:31, pirms 12 gadiem
Nu jā un vēl jāpiebilst ka 8.dopā no mata tiesas dziļš grāvis, ir man arī video, ja nepaslinkošu ielikšu youtube.