Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils autokrosā dramatisks fināls "Buggy 1600" klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Jēkabpils autokrosā dramatisks fināls "Buggy 1600" klasē
Ivo Sults
Foto: Urmo Sibul

Jēkabpils novada trasē „Pilskalni” aizvadīts Latvijas čempionāta ceturtais posms autokrosā. Šoreiz dažas klases parūpējās par īpašiem pārsteigumiem un notikumu attīstība ļauj domāt par nebūt ne tik viennozīmīgo kopvērtējumu, jo divus posmus pirms sezonas beigām kļuvis skaidrs, ka iespējamas izmaiņas.

Mini bagiju klasē pārliecinoši uzvarēja lietuvietis Matas Zavarskis, kurš pēc šiem 4 posmiem kopvērtējumā atrodas 2.vietā. Viņa tautietis Daugirdas Dungveckis otrais, lai gan Markuss Ūtēns pamatīgi uzbruka lietuvieša pozīcijām. Pēdējā brīdī ventspilnieks Linards Jasons atrada ceļu garām arī Ūtēnam, gūstot trešo vietu.

B600 klasē sacīkstes sākuma līderis Jānis Baumanis startā palaida garām abus brāļus Geisterus. Mēģinot ķert priekšā braucošos, Jānis pieļāva sīkas kļūdas, līdz ar to ķeršana nevainagojās panākumiem. Gatim Geisteram uzvara un palielināts pārsvars kopvērtējuma līderpozīcijā. Jānim Geisteram otrā vieta, kas ir labs rezultāts pēc neveiksmīgas sezonas pirmās puses.

Baltijas kausa izcīņas Buggy 1600 klases finālā dominēja Ivo Sults (Igaunija) un Tomas Zavarskis (Lietuva), līdz neveiksmīgā vietā apstājies Mortena Perševica bagijs liek apturēt braucienu un atsākt to no jauna. Sults atkal izvirzās vadībā, bet pēkšņi lēns paliek Zavarskis, praktiski izstājoties. Tikmēr Ivo Sults kādā no epizodēm sagriezās, gandrīz zaudējot līderpozīciju Līcim. Sults tomēr stabilizē braucienu un uzvar. Tikmēr Aleksandrs Ņikitins ietriecās Justa Grenča bagija aizmugurē, kā rezultātā abi izstājās, zaudējot trešo un ceturto vietu. Pēdējā aplī Māra Līča bagijs sāka kūpēt, Māris spiests samazināt tempu, bet Janars Kadaks no Igaunijas finiša taisnē veica pēdējo uzbrukumu cīņā par otro vietu – tas arī izdevās, Līcis pārspēts par pāris sekundes desmitdaļām.

Vieglo automašīnu 1600 klasē Kaspars Silenieks ilgstoši izdarīja spiedienu uz Rihardu Daini cīņā par uzvaru, līdz tramplīnā pieļāva kļūdu un viņam garām aizbrauca Andis Ūtēns. Abu cīņas noslēdzas ar kontaktu, kā rezultātā Ūtēna mašīna dramatiski ietriecās valnī. Andim Ūtēnam izdevās tomēr turpināt braucienu, bet Kaspats Silenieks izstājās. To izmantoja Andis Kļava, gūstot otro vietu, Ūtēns trešais.

Open 2500 klasē kopvērtējuma līderis Ints Jeršovs izstājās jau brauciena sākumā. Finālbrauciena startā priekšā izrāvās Jānis Dreimanis, taču otrajā aplī viņš kļūdījās, ko izmantoja Jānis Kozlovskis, kurš braucienam noslēdzoties kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Jānis Dreimanis ieguva 2.vietu, Gvido Saulītis – trešais.

VAZ klasē fināla brauciens saspringts, taču bez pozīciju maiņām. Finišā pirmais nonāca Andris Krieviņš, aiz viņa Jānis Linde un Edgars Elsts. Tēts, kurš pirms sacīkstēm “Pilskalnos” bija kopvērtējuma līderis, šajās sacensībās finišēja ceturtais, attiecīgi atdodot savu līderpozīciju kopvērtējumā Andrim Krieviņam.

2000 Super klasē startā uzvarēja Edijs Ošs, taču pusotru apli pirms finiša Edija pievīla tehnika un Ošs bija spiests izstāties. Vadību pārņēma Rūdolfs Bogens, pārliecinoši uzvarot fināla braucienā. Otrā vieta Edijam Varnas, trešais Juris Zembergs.

Organizatori bija parūpējušies ne tikai par raitu sacensību gaitu, bet arī par lielisku iespēju sacensības vērot arī attālināti – tiešsaistē, Sportacentrs TV tiešraidē, kas autosporta entuziastiem ļāva vērot sacensības atrodoties jebkurā vietā pasaulē.

Latvijas čempionāta piektais posms autokrosā notiks 5. augustā „Vecpils” trasē.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska,
LAF ārējo komunikāciju vadītāja