Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijs ''Sarma 2018'' uzvar Grjazins, Bergmanis piedzīvo avāriju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rallijs ''Sarma 2018'' uzvar Grjazins, Bergmanis piedzīvo avāriju
Foto: Alfonsas Rakauskas

Par Sarmas rallija uzvarētāju kļuvis SRT komandas braucējs Nikolajs Grjazins, kurš uzvarēja visos ātrumposmos.

Uzvarot visos dienas ātrumposmos, pirmo reizi par Sarmas rallija uzvarētāju kļuva Nikolajs Grjazins ar "Škoda Fabia R5". Minūti un 21 sekundi no viņa atpalika igaunis Egons Kaurs ar "Ford Fiesta Proto" automašīnu, bet vēl 25,92 sekundes lēnāks bija ukraiņu sportists Valērijs Gorbans ar "Mini John Cooper WRC". "Rally Sarma" Igaunijas čempionāta ieskaitē uzvaru izcīnīja Egons Kaurs.

Jau ar pirmo dienas ātrumposmu Nikolajs Grjazins izvirzījās rallija vadībā un turpināja palielināt atstarpi starp sevi un sekotājiem. Sīvākā šī rallija cīņa izvērtās starp Valēriju Gorbanu un Egonu Kauru, kuri līdz pat piektajam ātrumposmam cīnījās plecu pie pleca, bet vēlāk Kauram izdevās nedaudz atrauties, un jau rallija noslēgumā abus šķīra 25,92 sekundes. Tieši dienas noslēdzošajā ātrumposmā, kas norisinājās tumsā, Kaurs ieguva vislielāko pārsvaru.

Stabilu ceturto vietu visa rallija garumā nosargāja vēl viens Igaunijas sportists Rainers Aus ar "VW Polo" automašīnu. Piektajā vietā ralliju noslēdza Rano Bundsens ar "Mitsubishi Lancer Evo VIII". Līdz sestajam ātrumposmam sestajā vietā atradās Jānis Berķis ar Ford Fiesta R5, bet jau septītajā ātrumposmā kļūdījās un atkrita uz 11. pozīciju, finišā spējot pakāpties vien uz 9. vietu.

Sesto vietu absolūti un uzvaru LRC2 klasē otro posmu pēc kārtas izcīnījis Emīls Blūms ar "Mitsubishi Lancer Evo IX". Blūmam par 36,12 sekundēm izdevās apsteigt Krievijas sportistu Alanu Popovu ("Mitsubishi Lancer Evo IX"). Blūms bija ātrākais sešos no deviņiem dienas ātrumposmiem. Trešajā vietā LRC2 klasē finišā bija Māris Neikšāns ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Otro uzvaru šogad izcīnīja arī Mārtiņš Sesks (Peugeot 208 R2), kurš savu sīvāko cīņu šajā rallijā aizvadīja ar Oliveru Solbergu. Dienas sākumā klases vadībā izvirzījās igaunis Rolands Pooms, tad vadību pārņēma Olivers Solbergs, bet jau trešajā ātrumposmā vadības grožus savās rokās ņēma Sesks, saglabājot rallija vadību līdz pat finišam. Pirms nakts ātrumposmiem abus šķīra 20 sekundes, bet tumsā Seska pārsvars palielinājās līdz minūtei un 4 sekundēm.

LRC4 klasē kā vienīgais finišu sasniedza Krišjānis Zintis Putniņš ("Subaru Impreza"). LRC5 klasē uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs ar "BMW M3", kurš tuvāko sekotāju igauni Madi Vanaselju apsteidza par minūti un 9 sekundēm. LRC6 klasē otrā uzvara šogad Korelam Tolpam (Honda Civic Type-R) no Igaunijas. Savukārt Historic klases absolūtajā ieskaitē uzvaru izcīnīja Ivars Velme.

Diemžēl avāriju, ieskrienot kokā, noslēdzošajā dienas ātrumposmā piedzīvoja Edijs Bergmanis. Tāpat pirmspēdējā ātrumposmā sadursmi ar briedi piedzīvoja Ivo Ķilpja ekipāža.

RALLY SARMA 2018 rezultāti:
1. N.Gryazin 57:21.12
2. E.Kaur +1:21,63
3. V.Gorban +1:47,55
4. R.Aus +2:02,06
5. R.Bundsen +2:59,12
6. E.Blūms +3:40,17
7. A.Popov +4:16,29
8. M.Sesks +4:16,88

Izmantotie resursi:
go4speed.lv
LRČ

     [+] [-]

, 2018-02-11 23:20, pirms 6 gadiem
Kas Neikšānam, ka tik lēns? Blūmam laba vieta, lai arī atpalikšana no ātrākajiem nelatviešiem liela.

Kas ar briedi, kas ar Ķilpi?

     [+] [-]

, 2018-02-11 23:31, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kas Neikšānam, ka tik lēns? Blūmam laba vieta, lai arī atpalikšana no ātrākajiem nelatviešiem liela.

Kas ar briedi, kas ar Ķilpi?
Neikšāns brauc prieka pēc, sen jau vairs nebrauc dēļ sportiskā rezultāta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-12 12:31, pirms 6 gadiem
Rally SARMA bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA