Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas rallijā vadībā Latvala, Lēbs pieļauj kļūdu (+video)

Zviedrijas rallijā vadībā Latvala, Lēbs pieļauj kļūdu (+video)
Jari Mati Latvala
Foto: www.ewrc.cz

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas vadībā atrodas ''Ford'' komandas pilots Jari Mati Latvala, kurš par 16,8 sekundēm apsteidz savu bijušo komandas biedru Miko Hirvonenu.

Pirms šī posma tika aizvadīti treniņbraucieni jeb Shakedown, pēc kura ātrākie piloti sev izvēlējās starta pozīcijas pirmajai dienai. Visi vadošie braucēji izvēlējās startēt pēc iespējas vēlāk, kas arī deva pozitīvu rezultātu, jo visi tie, kas brauca sākumā, sūdzējās par to, ka trase esot ļoti slidena.

Neveiksmīgi Zviedrijas WRC rallijs iesākās igaunim Otam Tanakam, kurš jau pašā pirmā posma sākumā izslīdēja no trases un palika kupenā. Lai atgrieztos trasē, pilotam bija nepieciešamas gandrīz 12 minūtes. Pirmajos četros posmos vadošo braucēju uzrādītie laiki bija ļoti blīvi, bet nedaudz visiem pa priekšu turējās Miko Hirvonens.

Pēc servisa parka, kad sportistiem atkārtoti vajadzēja veikt no rīta veiktos posmus, laikapstākļi bija viltīgāki. Šī iemesla dēļ daudzi sportisti pieļāva kļūdas. Nepatīkams atgadījums septītā posma otrajā līkumā atgadījās Sebastjanam Lēbam, kurš ielidoja kupenā. Kamēr sportists spēja atgriezties trasē un turpināt ralliju, tikmēr pagāja divas minūtes. Tāpat avārijas piedzīvoja tādi brucēji kā Dani Sordo un Jari Ketomā.

Līdz ar to pēc pirmās Zviedrijas WRC rallija dienas vadības grožus pārņēmis Latvala. Otrais ir Hirvonens, bet trešais – P.Solbergs, kurš vienā posmā sagriezās un zaudēja apmēram desmit sekundes.

Rīt sportistiem būs jāveic astoņi posmi. Arī šajos posmos vadošie braucēji startēs vēlāk.

Rezultāti pēc pirmās dienas

V.PilotsMašīnaLaiks
1.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC1:23:50.8
2.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+16.8
3.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC+18.6
4.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+32.3
5.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+1:12.1
6.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC+1:48.5
7.S.LēbsCitroen DS3 WRC+2:08.9
8.P.SandelsMini Cooper WRC+2:18.8
9.M.ProkopsFord Fiesta RS WRC+2:26.9
10.E.BrinildsensFord Fiesta RS WRC+2:59.8

Lēbs pieļauj kļūdu