Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera: "Ir grūti braukt, ja esi minūti priekšā citiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera: "Ir grūti braukt, ja esi minūti priekšā citiem"
Kalle Rovanpera. Foto: Škoda Motorsport

Divkārtējais Latvijas čempions rallijā Kalle Rovanpera pagājušajā nedēļā veiksmīgi aizvadīja pasaules čempionāta sacensības Portugālē, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru WRC2 PRO klasē. Pirmo reizi soms startēja ar jauno “Škoda Fabia R5 Evo” automašīnu, atzīstot, ka tā izdevusies fantastiska.

Piektdien Rovenpara pārsita riepu un atdeva līderpozīciju savam komandas biedram Janam Kopeckim, taču pēc tam sestdien un svētdien bija ļoti ātrs, uzvarot gandrīz visos ātrumposmos, kā rezultātā jau krietni pirms finiša ieguva vērā ņemamu pārsvaru.

"Nav viegli braukt, kad ir vienas minūtes pārsvars," viņš stāsta. Tu gribi braukt ātri, bet zini, ka nevar braukt ar pilnu jaudu, lai nepieļautu kādu kļūdu. Manuprāt, tas ir vēl smagāk, nekā tad, kad esi sīvā cīņā ar kādu."

Pirmo uzvaru ar jauno "Škoda Fabia R5 Evo" izcīnīja pieredzējušais Kopeckis, kurš neilgi pirms starta "Rally Portugal" bija uzvarējis savā dzimtenē Čehijā notikušajā "Rallye Česky Krumlov". Portugāles posmā bija pienākusi mašīnas kārta debitēt pasaules rallija čempionātā.

"Mašīna bija fantastiska," atzina Rovanpera. "Protams, man tas nebija jaunums, jo to sapratu jau testos, bet ir patīkami ierasties sacīkšu ātrumposmos un redzēt, ka tā patiesi ir ātrākā mašīna. Šajā auto daudz kas ir jauns, bet lielākais ir darbs, ko komanda paveikusi pie šasijas. Tagad mums ir mašīna, ar ko šķiet viegli braukt, un tādos apstākļos aug arī pilota pārliecība. Un, kad ir pārliecība, tu esi ātrs."

Rovanperam šī bija otrā uzvara pēc kārtas, un tagad viņš kļuvis par jauno WRC2 PRO sezonas līderi.

Kopeckis un Rovanpera būs uz starta arī nākamajā pasaules čempionāta posmā, kas no 13. līdz 16. jūnijam notiks Sardīnijā.

WRC2 PRO kopvērtējums

VietaPilotsValstsPunkti
1.Kalle RovanperaSomija86
2.Madss OstbergsNorvēģija83
3.Lūkašs PienjažeksPolija74
4.Gass GrīnsmitsApvienotā Karaliste73
5.Jans KopeckisČehija18
6.Marko VilkinsonsBolīvija12
7.Ēriks PietarinensSomija0

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati