Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Medijs: Tanaks noslēdzis līgumu ar "Hyundai" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: Tanaks noslēdzis līgumu ar "Hyundai" komandu
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pasaules rallija čempionāta līderis Ots Tanaks šīs sezonas izskaņā pametīs savu pašreizējo komandu "Toyota", lai jau 2020. gadā startētu "Hyundai" sastāvā, vēsta britu izdevums "Autosport".

Neskaidrības par Tanaka nākotni bija jau kopš vasaras sākuma un jau kādu laiku baumoja par viņa iespējamo pāriešanu uz "Hyundai". Pēc tam spekulācijas pierimās, lai gan igauņu pilots joprojām nesteidzās pagarināt līgumu ar savu pašreizējo vienību, taču pēdējās nedēļas laikā tās atkal uzvirmoja no jauna.

Spānijas rallija laikā, kas norisinās šajā nedēļā, vai īsi pirms tam Tanaks esot parakstījis līgumu ar "Hyundai" un jau nākamajā sezonā pārstāvēs Dienvidkorejas autoražotāja rūpnīcas komandas krāsas, lai gan šobrīd sportists atsakās komentēt šo ziņu, sakot, ka pilnībā koncentrējas dalībai sacensībās. Arī "Hyundai" to neapstiprina, acīmredzot plānojot to darīt "svinīgākos" apstākļos.

Lai gan Tanaks ir čempionāta līderis un jau šonedēļ viņam ir visai lielas izredzes nodrošināt pirmo WRC titulu karjerā, sezonas laikā "Toyota Yaris WRC" automašīnu arī nomocījušas dažādas tehniskas problēmas, kas varētu būt bijis par galveno iemeslu šāda lēmuma pieņemšanai, raksta "Autosport".

"Hyundai" uz nākamo gadu jau ir līgums ar Tjerī Noivilu, kamēr Danijs Sordo un Sebastjēns Lēbs dalīs trešo mašīnu. Šogad sastāvā startē arī Andreass Mikelsens un Kreigs Brīns, kuri tagad visdrīzāk būs spiesti meklēt citu komandu. "Toyota" tikmēr pagaidām ir līgum uz 2020. gadu vien ar šīs sezonas WRC2 PRO čempionu Kalli Rovanperi.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2019-10-25 22:17, pirms 4 gadiem
Ja Toyota nepadarīs savu vāģi vēl jestrāku, tad Tjerī un Otts varētu būt graujošs sastāvs nākamsezon. Bet 100% pamatojumu Ottam pamest Toyotu, kurai ir ātrākā mašīna šosezon - arī neredzu. Laikam piķis arī ko izsaka.

     [+] [-]

, 2019-10-25 23:09, pirms 4 gadiem
Tanaks pēc naudas aizskrēja un iešāva sev kājā