Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Meksikas rallijā pēc pirmajiem ātrumposmiem vadībā Ožjē

Juris Grīns
Juris Grīns

Meksikas rallijā pēc pirmajiem ātrumposmiem vadībā Ožjē
Sebastians Ožjē un Žuljēns Ingrasija
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz piektdienu Meksikā tika aizvadīti pasaules rallija čempionāta trešā posma pirmie divi ātrumposmi, pēc kuriem vadībā nokļuvis "Volkswagen" komandas braucējs Sebastians Ožjē.

Ceturtdienas vakarā norisinājās divi superspeciālie ātrumposmi Gvanahvato pilsētas ielās - viens no tiem bija tikai 1 km garš, bet otrs - 2,6 km, līdz ar to lielu pārsvaru līderiem iekrāt nav izdevies.

Pirmajā "dopā" uzvaru izcīnīja "Qatar World Rally Team" vienības braucējs Tjerī Noivils ar "Ford Fiesta RS WRC", bet nākamajā triumfēja Sebastians Ožjē ar "Volkswagen Polo R WRC", kļūstot par sacensību līderi. Tiesa, tikai 0.3 sekundes francūzim zaudē Madss Ostbergs, kamēr Noivils pēc pirmajiem kilometriem ir trešais, tikai 0.6 sekundes aiz līdera.

Lielas drāmas pagaidām nav notikušas, taču Kriss Atkinsons un Kens Bloks, kuri atgriezušies pasaules čempionātā pēc ilgāka pārtraukuma, vienā un tajā pašā vietā aizķēra apmali, gan nesabojājot savas mašīnas. Savukārt Jāri-Mati Latvala otrā ātrumposma startā noslāpa.

Meksikas rallijā piedalās tikai 25 ekipāžas, 13 no kurām pārstāv WRC klasi. Atgādinām, ka Sebastians Lēbs ir beidzis karjeru WRC un šogad piedalīsies vēl tikai pāris čempionāta posmos.

Šodien Meksikas rallijā tiks aizvadīta pirmā pilnā sacensību diena, kurā būs jāveic 11ātrumposmi.

Meksikas rallija rezultāti pēc 2. ātrumposma

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC3:19.5
2.Mads OstbergFord Fiesta RS WRC+0.3
3.Thierry NeuvilleFord Fiesta RS WRC+0.6
4.Mikko HirvonenCitroen DS3 WRC+1.1
5.Dani SordoCitroen DS3 WRC+1.4
6.Chris AtkinsonCitroen DS3 WRC+2.4
7.Nasser Al-AttiyahFord Fiesta RS WRC+4.1
8.Evgeny NovikovFord Fiesta RS WRC+5.3
9.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+6.4
10.Benito GuerraCitroen DS3 WRC+7.1
11.Michal KosciuszkoMini John Cooper Works WRC+10.7
12.Ken BlockFord Fiesta RS WRC+11.2
13.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+11.3

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

     [+] [-]

, 2013-03-08 08:40, pirms 11 gadiem
Nožēlojams rallijs! 25 ekipāžas... ZB šī mākslīgā čempionātu paplašināšana. Kāda jēga no tā? Baigi daudz skatītāju tajā meksikā? FIA un citas starptautiskās organizācijas domā tikai par peļņu sev un visu pārējo atstāj otrajā plānā. Ja jau Meksika spēj samaksāt tādu naudu, lai būtu posms pie viņiem, tad uz priekšu, izmaksājiet šo naudu sportistiem, lai tie varētu aizbraukt līdz tai psihajai narkovalstij.