Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" plāno iekļaut Kubicu savā WRC komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" plāno iekļaut Kubicu savā WRC komandā
Roberts Kubica pie "Citroen C4 WRC" stūres
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Citroen" rūpnīcas komanda vēlas, lai poļu rallija pilots Roberts Kubica jau 2014. gada sezonā startētu ar WRC mašīnu.

"Plāns ir šogad startēt Eiropas čempionātā un WRC2," stāsta "Citroen" komandas vadītājs Īvs Matons. "Pēc tam gribam, lai viņš startētu augstākajā līmenī. Mēs izskatīsim situāciju sacīksti pēc sacīkstes un gada beigās pieņemsim lēmumu."

ERC posmā Kanāriju salās Kubica bija pārliecinošs līderis, pirms piedzīvoja avāriju. Daudzi joprojām nesaprot, kā tik augsta līmeņa sacīkstēs pilots ar tik mazu pieredzi spēja pabraukt ievērojami ātrāk kā citi neapšaubāmi labi piloti ar ātru tehniku.

"Nezinu, kā viņš to paveica, jo šeit nekad iepriekš nebija braucis," stāsta sacensību uzvarētājs Jans Kopeckis. "Viņš man skaidroja, ka stenogrammu sastādījis skatoties "onboard" kameras ierakstus. To izdarīt nav viegli, taču Kubica ir atsevišķs izņēmums."

Iepriekš "Citroen" pakļautībā brauca Kimi Raikonens, kurš arī pirms tam bija startējis Formulā 1, tomēr šie abi piloti esot diezgan atšķirīgi.

"Ir grūti salīdzināt Kubicu ar Raikonenu," stāsta "Citroen Racing Technologies" šefs Benoī Nožjē. "Abiem ir līdzīgas manieres un entuziasms uz braukšanu sacīkstēs, taču viņi ir atšķirīgi dažādās situācijās. Kad Roberts atnāca pie mums, viņš bija daudz pieredzējušāks par Kimi. Viņš labāk pārzināja šo sporta veidu, viņam pašam piederēja vairākas rallija mašīnas, viņš vairāk runāja par sportu un viņam šeit bija vairāk draugu. Kad Kimi sāka, viņam nebija nekā no tā. Roberts saka, kā mašīna uzvedas un kādas izmaiņas vēlas. Kimi ļoti labi izjuta mašīnu un prata paskaidrot, kā tā uzvedas, bet nelielas problēmas bija ar saprašanu, kādas izmaiņas ir nepieciešamas."

Izmantotie resursi:
eWRC.cz - po v

  -2 [+] [-]

, 2013-04-07 10:30, pirms 11 gadiem
Man jau vairāk šķiet ka tā ir reklāma Citroenam, ja pie viņiem brauks Kubica.. Nu neticu, ka viņš būtu biežs kāpējs uz piedestāla...

  +3 [+] [-]

, 2013-04-07 10:32, pirms 11 gadiem
Vot tas ir talants,nebrīnīšos ja atgriezīsies f1!

     [+] [-]

, 2013-04-07 10:47, pirms 11 gadiem
anguss rakstīja: Man jau vairāk šķiet ka tā ir reklāma Citroenam, ja pie viņiem brauks Kubica.. Nu neticu, ka viņš būtu biežs kāpējs uz piedestāla...
Paskaties kā viņš nobrauca Kanāriju salās.
Nedomāju, ka ERC līmenis ir piecas galvas tiesas zemāks par WRC līmeni, lai pārejot uz pasaules čempionātu viņš nebūtu konkurēt spējīgs.
Cita lieta, cik konkurēt spējīgs viņš būs uz grants ceļiem?

     [+] [-]

, 2013-04-07 11:10, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Paskaties kā viņš nobrauca Kanāriju salās.
Nedomāju, ka ERC līmenis ir piecas galvas tiesas zemāks par WRC līmeni, lai pārejot uz pasaules čempionātu viņš nebūtu konkurēt spējīgs.
Cita lieta, cik konkurēt spējīgs viņš būs uz grants ceļiem?
Nu pēc Fafe ralijsprinta redzam,ka uz grants Kubica ir sekundi lēnāks kā dūži. Nu nav ERC un IRC braucēji pārsteiguši WRC ietvaros, tā ka nekāda b

     [+] [-]

, 2013-04-07 11:35, pirms 11 gadiem
Lai chalim tas izdodas!! Bet vai kadreiz vel MMartins izmeginas roku sacensibas? Vins ir jaunaks par Gronholmu un Loebu, vins to varetu un ar labiem rezultatiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-07 12:09, pirms 11 gadiem
WRC popularizesanai tas noteikti naktu par labu...
Rezultati?Kimi līmenī bet diez vai augstak.....
Bet ir viens bet.....var rasties strīdi par mašīnas atbilstību noteikumiem no konkurentu puses.......runa ir par lāpstiņam pie stūres

     [+] [-]

, 2013-04-07 13:22, pirms 11 gadiem
anguss rakstīja: Nu pēc Fafe ralijsprinta redzam,ka uz grants Kubica ir sekundi lēnāks kā dūži. Nu nav ERC un IRC braucēji pārsteiguši WRC ietvaros, tā ka nekāda b
Tu gudrīt apskaties vispirms ar kādu mašīnu brauca Kubica Portugālē ! Tie dūži kā tu saki brauca ar WRC,bet Kubica brauca ar utomašīnu kura pielāgota S-2000 klasei.Tur arī ir tā sekunde !!! Kubica ir ĻOTI LIELS talants.Bet protams ka pirmajā gadā ,svešās trasēš viņs nespēs uzvarēt.Pat Loebam vajadzēja pavadīt laiku iekš WRC ,kāmēr spēja būt par līderi.

     [+] [-]

, 2013-04-07 13:32, pirms 11 gadiem
Šobrīd pasaules čempionātā,ir palikuši divi ļoti ātri braucēji,ar ātrām mašīnām.....Ogier un Latvala.Labi progresējis ir Ostbergs.Bet kopumā,vienu gadu patrenējoties pasaules trasēs,Kubica spētu jau iebraukt trijniekā.Cik viņš spētu būt stabils,to gan grūti šobrīd pateikt.Megatalantiem Loebam,un Ogier piemēram ,jau sākotnēji bija gan ātrums ,gan stabilitāte.Pagaidām izskatās ka Kubica ir no Makreju ,,dzimtas,, Turklāt smagas avārijas atstāj negatīvu iespaidu uz braukšanu nākotnē.Bet ātrs viņš ir ļoti..tas nu ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2013-04-07 17:51, pirms 11 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Šobrīd pasaules čempionātā,ir palikuši divi ļoti ātri braucēji,ar ātrām mašīnām.....Ogier un Latvala.Labi progresējis ir Ostbergs.Bet kopumā,vienu gadu patrenējoties pasaules trasēs,Kubica spētu jau iebraukt trijniekā.Cik viņš spētu būt stabils,to gan grūti šobrīd pateikt.Megatalantiem Loebam,un Ogier piemēram ,jau sākotnēji bija gan ātrums ,gan stabilitāte.Pagaidām izskatās ka Kubica ir no Makreju ,,dzimtas,, Turklāt smagas avārijas atstāj negatīvu iespaidu uz braukšanu nākotnē.Bet ātrs viņš ir ļoti..tas nu ir skaidrs.
Piekritīžu, ka Kubica ir no "Makreju dzimtas" ... neticami ātrs, bet ar stabilitāti var būt problēmas.

Tomēr izskatās viņš ir tik dulls, ka avārijas šo dullumu nemazina.
F1 - Kanādas Gp
pēc tam avārija rallijā ... bet tāpat tikospēj atkal ir pie ruļļiem un mauc fantastiski ātri.