Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Noivils paraksta trīs gadu līgumu ar WRC komandu "Hyundai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Noivils paraksta trīs gadu līgumu ar WRC komandu "Hyundai"
"Hyundai i20 WRC" automobilis
Foto: Hyundai

Dienvidkorejiešu automobiļu rūpnīcas "Hyundai" rallija komanda, kas nākošgad atgriezīsies WRC čempionātā, par vienu no pilotiem apstiprinājusi beļģu braucēju Tjerī Noivilu.

Noivils ar "Hyundai" līgumu parakstījis uz trim sezonām.

"Domāju, ka "Hyundai" vienība man būs perfekti piemērota," saka Noivils. "Tā ir jauna, augoša un ambicioza rūpnīcas komanda. Tai ir ilgtermiņa mērķi šajā čempionātā, kas vērsti uz panākumiem. Vienmēr esmu vēlējies startēt rūpnīcas komandā. Mani patīkami pārsteidza viņu fabrika, pieeja rallija projektam un skaidri saskatāmais potenciāls."

Tikai šogad Noivils pievienojās "M-Sport" komandai un šajā sezonā startē ar "Ford Fiesta RS WRC" automobili. 25 gadus vecais sportists vēl nav guvis uzvaras, taču šogad jau sešas reizes kāpus uz pjedestāla, kā rezultātā vienu posmu pirms pasaules čempionāta sezonas beigām kopvērtējumā ieņem augsto otro vietu.

2012. gadā Noivils aizvadīja debijas sezonu WRC klasē, "Citroen Junior" komandas sastāvā izcīnot septīto vietu.

Pašlaik vēl nav zināms, kas būs komandas otrais pilots, taču kandidāti ir visai daudz. "Hyundai" savā atgriešanās sezonā izmantos "i20 WRC" automobili.

Iepriekš "Hyundai" startēja pasaules rallija čempionātā no 2000. līdz 2003. gadam, kad ar "Accent WRC" modeļiem sacīkstēs startēja tādi pazīstami braucēji kā Alisters Makrejs, Kenets Eriksons, Juha Kankunens, Armīns Švarcs, Fredijs Loikss un citi. Tiesa, tolaik komanda ne reizi nespēja tikt pat līdz pjedestālam.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-06 10:22, pirms 11 gadiem
Nu galvenais lai i20 ir līmenī, tad jau būs interesanti. VW bija pirmajā gadā sagatavojuši auto jau maximālajā līmenī, bet par i20 neticās, ka spēs turēt līdzi jau sezonas sākumā, bet kas zin.. Katrā ziņā Noivils ar piesaistīšanos Hyunadai ir pastiprinājis interesi par šo komandu, un fakts ka vismaz braucējs ir !!! Nu tagad varēs kustināt tālāk pilotu pāreju. Kubica ar savu pļāpāšanu, ka sapnis ir nokļūt atpakaļ F1, domāju ka ievelk sev mīnusiņu lai kāda komanda viņu ņemtu, bet protams plus par atklātību. Ja Citroen nepaturēs Sordo, tad nedomāju ka kādam vēl viņš ir vajadzīgs..

  +1 [+] [-]

, 2013-11-06 12:08, pirms 11 gadiem
Labs piemērs tam, kā tiek izmantotas dotās iespējas. Viņa vietā varēja būt gan Hirvonens, gan Ostbergs, gan Novikovs, gan Sordo un pat Tanaks. Tanaks visu noraka jau iepriekšējā sezonā. Pārējiem atlika tikai tāds sīkums kā šosezon parādīt ātru, stabilu braukšanu, spēju cīnīties ar līderi un rezultātu.