Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC čempions Rovanpera šogad plāno aizvadīt "Formula 1" testus

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC čempions Rovanpera šogad plāno aizvadīt "Formula 1" testus
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Iepriekšējo divu sezonu pasaules rallija čempions Kalle Rovanpera šogad neplāno piedalīties visos posmos un tagad paziņojis, ka viens no viņa mērķiem ir izmēģināt F1 sacīkšu auto.

Pagājušā gada martā Rovanpera ar klasisko "Toyota Starlet" rallija auto "nullītes" statusā startēja Somijas ziemas rallijā "Jyväskylän Talviralli", kas ietilpa Somijas čempionātā. Diemžēl tehnisku problēmu dēļ finišu sasniegt neizdevās. Arī šogad viņa mērķis ir startēt kādās ziemas sacensībās ar šādu auto, turklāt arī viņa WRC stūrmanis Jonne Haltunens gatavojas ar "Toyota Starlet" braukt kā pilots.

"Jā, tāds ir mērķis," apstiprina Rovanpera. "Pie abām mašīnām pašlaik tiek strādāts. Vairāk izmaiņu tiek veiktas Jonnes mašīnai, bet manējai vajag tikai pamainīt dažus sīkumus."

Runājot par Rovanperas plāniem attiecībā uz pasaules rallija čempionātu, zināms, ka soms nepiedalīsies Montekarlo rallijā un gaidāmās sezonas pirmās sacensības viņam būs ziemas posms "Rally Sweden", pēc kārtas otrais šajā gadā. Tikmēr pēc tam nākamo WRC posmu viņš varētu aizvadīt vien vasaras sākumā.

Jau vēstīts, ka Rovanpera šogad vēlas izmēģināt GT autošosejas mašīnu, kādu no Amerikas rallijreida spēkratiem un varbūt pat Lemānas prototipu, kāds ir arī viņa pārstāvētajai "Toyota" rūpnīcai. Tagad viņš atklājis, ka jau strādā pie tā, lai noorganizētu sev testus ar "Formula 1" auto.

"Jā, tas pavisam noteikti ir interesanti," viņš saka. "Cerams, viss izdosies. Tas ir ļoti iespējams. Sarunas jau notiek."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv