Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Čempionu krosā startēs arī Eiropas čempions Traubergs, rekords jau pārspēts

Juris Grīns
Juris Grīns

Čempionu krosā startēs arī Eiropas čempions Traubergs, rekords jau pārspēts
Uģis Traubergs veiksmīgajā 2000. gada sezonā

Lai gan līdz sestdienas Brenguļu Čempionu krosa pieteikumu termiņa beigām vēl atlikušas pāris dienas, jau pārspēts pērnā gada pieteikto sportistu kopējo čempiontitulu rekords: sarakstos atrodami 28 titulu ieguvēji. Spožākā zvaigzne – 2000. gada Eiropas autokrosa čempions Uģis Traubergs, kurš sarakstos ienāk ar pieciem tituliem bagāžā. Tieši tik lielisks veidojas dalībnieku pulks!

Pērn, kad Čempionu kross Brenguļos norisinājās otro reizi, čempiontitulu rekords bija 27, šogad jau 28 čempiontitulu nēsātāji. Turklāt viss liek domāt, ka daži čempioni, kuri gatavojas sestdienai, vēl sarakstos nav nokļuvuši.

Pašlaik spilgtākā zvaigzne dalībnieku sarakstā ir Uģis Traubergs. Viņš cīņā dosies, kas interesanti, ar VAZ 2105 automašīnu, kuru “ikdienā” pilotē Andris Krieviņš, šā gada VAZ Klasika vicečempions.

Krosa dalībnieku sarakstā vēl viena interesanta atgriešanās – cīņu krosā pēc piecu gadu pārtraukuma plāno aizvadīt Mareks Tauriņš. Mareks savulaik bija regulārs 1600 klases braucējs, spēkojoties Latvijas čempionātā no 2006. līdz 2012. gadam. Augstākie sasniegumi šajā laikā bija ceturtā vieta 2007. gada čempionātā, kā arī uzvara vienā no posmiem Brenguļos jau debijas sezonā 2006. gadā.

Čempionu sarakstu papildinājušas vēl vairākas titulētas zvaigznes. Startam gatavojas pagājušā un nu jau arī šā gada VAZ Klasika čempions Kalvis Tēts. Pieteikts arī Raimonds Tiltiņš, kurš bija viens no krosa līderiem un čempioniem pirms vairāk nekā desmit gadiem. Atraktīvo smiltenieti Čempionu krosā uz cīņu izdodas izmānīt jau otro gadu pēc kārtas. Vēl pērn sena autosprinta čempiontitula saistībā arī Ritvars Kārkliņš bija čempionu sarakstā. Šoreiz cēsinieks uz starta stāsies jau kā autokrosa čempions – 2000 Super šā gada uzvarētājs.

Ierindā Juris Zembergs, kurš pērn Čempionu krosā kļuva par LAF Krosa komisijas kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv