Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Izcilas prognozes Brenguļu nakts krosam

Juris Grīns
Juris Grīns

Izcilas prognozes Brenguļu nakts krosam
Foto: autocross.lv

Vēl nedēļas sākumā šķita, ka 3. februāra Nakts kross Brenguļu autotrasē ir nereāls – prognozes solīja, ka piedzīvotais atkusnis var ievilkties līdz pat nākamā mēneša pirmās dekādes beigām. Taču nu viss ir strauji mainījies.

Laika prognozes visai pārliecinoši sola sala atgriešanos un arī pamatīgu sniega daudzumu – realizējoties šādam scenārijam varētu teikt, ka laika apstākļi ir ideāli ziemas un nakts sacīkstes norisei.

Sākusies dalībnieku pieteikšanās, un pirmie speciālisti jau ir sarakstos. Folkreisā pirmais un pašlaik vienīgais pieteicies Māris Zālītis, kurš uzvarējis abos pirmajos posmos Upesciemā un Vecpilī. Māris ir pirmais folkreisa braucējs pēc divu gadu pārtraukuma, kurš realizējis divas uzvaras pēc kārtas. Iepriekšējo reizi šāds rezultāts padevās Renāram Ēķim 2016. gada ziemā.

Krosā trīs pieteikumi – Juris Mesters, kā arī pirmajā posmā startējušie Arno Upenieks un Jānis Kozlovskis, kuri ir lielā sajūsmā par iespēju cīnīties ar radžu riepām (galvenokārt tāpēc abi nedevās uz Vecpili, kur bija cīņa bez radzēm). Viens pieteikums arī Lada RX klasē – Edijs Zimza gaida pārējos!

Rīkotāji ziņo, ka jau šobrīd izdevies sarūpēt patīkamu balvu fondu gaidāmās cīņas uzvarētājiem. Arnis Odiņš atzīmē: “Prognozes izskatās ļoti daudzsološas, sacensībām jāizdodas! Iepriekšējās naktīs ilgi piebraukājām sniegu, izveidota ļoti laba slidenā kārta. Turklāt šo dienu atkušņi uz trases ieplaku tik ļoti neiedarbojas, šā brīža segumam vajadzētu izturēt. Ja sāks salt un nāks klāt sniegs, būs ideāli! Un tas, ka sarakstos ir pirmie dalībnieki, priecē! Arī Kozlovskis? Ideāli!”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv