Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Evanss: "Ja Ožjē aizietu, tā nebūtu problēma, bet ceru, ka viņš paliks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Evanss: "Ja Ožjē aizietu, tā nebūtu problēma, bet ceru, ka viņš paliks"
Elfins Evanss
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītā pasaules rallija čempionāta posma Velsā uzvarētājs Elfins Evinss vēlas, lai pieckārtējais čempions Sebastjēns Ožjē arī nākamgad paliek "M-Sport" komandā. Kā zināms, Evansu "M-Sport" gatavojas paaugstināt uz rūpnīcas pirmo komandu, taču oficiālais paziņojums gaidāms vien tad, kad lēmumu par savu nākotni būs pieņēmis Ožjē.

Jautāts par to, vai viņš varētu uzņemties komandas līdera lomu, ja Ožjē izlemtu doties prom, Evanss saka: "Es ceru, ka viņš turpinās. Man patīk ar viņu kopā strādāt un esmu daudz no viņa iemācījies. Komanda šogad ir sasniegusi ļoti daudz, bet domāju, ka nākotnē būs kaut kas vēl vairāk. Es pat neesmu domājis par to, vai varētu būt komandas līderis. 2015. gadā braucu kopā ar Otu Tanaku un toreiz mums bija līdzīga pieredze, arī sniegums bija līdzvērtīgs. Tagad situācija ir citāda. Es neteiktu, ka man ir vairāk pārliecības, drīzāk tā ir savādāka. Ja Ožjē aizietu, tā nebūtu liela problēma, bet es tāpat ceru, ka viņš paliks."

"M-Sport" boss Malkolms Vilsons tikmēr pavēstījis, ka līdzjutējiem nevajadzētu gaidīt kādus jaunumus no komandas pirms sacensībām Austrālijā, kas notiks no 17. līdz 19. novembrim un noslēgs 2017. gada WRC sezonu.

Jau ziņojām, ka šobrīd pieckārtējais WRC čempions Ožjē apsver trīs iespējas - palikt "M-Sport" sastāvā, kas jau piedāvājusi viņam līgumu līdz 2019. gada beigām, atgriezties "Citroen" komandā, kurai šobrīd pietrūkst izteikta līdera, vai arī beigt karjeru autosportā. Paredzams, ka tuvākajā laikā francūzis varētu dot atbildi.

Tikai pēc tam, kad "M-Sport" zinās, ko darīs Ožjē, komanda paziņos otru pilotu. Kā zināms, līdzšinējais tās pārstāvos Ots Tanaks 2018. gada pasaules čempionāta sezonā brauks "Toyota" vienībā.

Visticamāk "M-Sport" sastāvā nākamgad startēs Evanss, kurš nesen Velsā izcīnīja savu pirmo uzvaru WRC karjerā. Sportists formāli arī šogad brauc "M-Sport" komandā, taču izmanto "DMACK" riepas un oficiāli skaitās "DMACK WRC" vienības pilots. Arī pērn viņš startēja ar "DMACK" riepām, uzvarot Lielbritānijas čempionātā. Nākamgad Evansam būs iespēja startēt ar "Pirelli" riepām, tāpat kā šogad Ožjē un Tanakam. Tikmēr "DMACK WRC" komandas nākotne ir neskaidra.

Savukārt, ja Ožjē izlems aiziet no "M-Sport", komanda varētu dot iespēju Tēmu Suninenam. Somu pilots ir viens no ātrākajiem WRC2 klases braucējiem un jau šobrīd zināms, ka nākamgad viņam būs iespēja startēt sešos posmos ar WRC klases auto. Ožjē aiziešanas gadījumā Suninenam, iespējams, varētu tikt dota iespēja aizvadīt pilnu sezonu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...