Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Krīss Mīke kļūst par "Citroen" WRC rūpnīcas komandas pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Krīss Mīke kļūst par "Citroen" WRC rūpnīcas komandas pilotu
Pēdējo reizi Mīke WRC brauca 2011. gadā
Foto: AFP/Scanpix

2009. gada "Intercontinental Rally Challenge" čempions Kriss Mīke ir uzaicināts uz "Citroen" rūpnīcas komandu un startēs šovasar gaidāmajā Somijas rallijā.

Somijas posmā nepiedalīsies "Citroen" trešais pilots Halids Al Kasīmī, kuram šajā laikā būšot biznesa darīšanas, līdz ar to komandā atbrīvojusies viena vieta. Mīkem tā ir iespēja atgriezties WRC pirmo reizi kopš 2011. gada, kad beidza pastāvēt "Prodrive" un "Mini" kopējā programma.

Mīke kādu laiku vairs nav bijis redzams lielajos rallija čempionātos, taču tas nenozīmē, ka viņš bija pielicis punktu braukšanai. Šogad britu pilots iesaistījies "Peugeot" rallija programmā un testē šīs franču rūpnīcas jauno "R5" klases automobili. Ar to Mīke jau piedalījās nesen notikušajā Eiropas rallija čempionāta posmā Beļģijā, kur brauca kā "nullīte".

Somijas rallijs, kurā Mīke startēs ar "Citroen DS3 WRC" automobili, notiks no 1. līdz 3. augustam. Iepriekš savā karjerā viņš ar WRC tehniku piedalījies tikai astoņos pasaules čempionāta posmos, labāko rezultātu gūstot savā pēdējā sacīkstē 2011. gada Lielbritānijas rallijā, kad ar "Mini John Cooper Works WRC" mašīnu izcīnīja ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Wikipedia