Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Gribu atgriezties pie formulas stūres"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Gribu atgriezties pie formulas stūres"
Roberts Kubica
Foto: AFP/Scanpix

2013. gada pasaules rallija čempions WRC2 klasē Roberts Kubica izteicis vēlmi nākotnē atkal sēsties pie formulas stūres.

Savā pirmajā WRC2 sezonā Roberts Kubica, startējot ar "Citroen DS3 RRC" automobili, kļuva par pasaules čempionu. Tā vietā, lai priecātos par šo titulu un cerētu uz vēl lielākiem panākumiem lielajā rallijā, sportists izteicis vēlmi kādreiz atkal braukt ar formulām.

"Esmu priecīgs, taču vēl ir jāpaiet ilgam laikams, pirms sadzīs mani savainojumi," sacīja bijušais F1 pilots, kurš pirms dažiem gadiem piedzīvoja ļoti smagu avāriju rallija sacensībās. "Šo gadu izmantoju kā atlabšanas un pieredzes uzkrāšanas gadu. Nekad neesmu slēpis, ka mans mērķis ir vienudien atgriezties pie formulas stūres."

Pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā Lielbritānijā, kas norisināsies no 14. līdz 17. novembrim, poļu pilots pirmo reizi startēs ar rūpnīcas komandas "Citroen DS3 WRC" automobili, tomēr necer uzreiz cīnīties ar vadošajiem braucējiem.

"Uz šo sacīksti ir jāpaliek nosvērtam," viņš saka. "Zinu, ka daudzi gribētu redzēt, ka Lielbritānijā būšu ļoti ātrs, taču uzskatu, ka tas būs ļoti grūti paveicams. Tas būs neiespējami pabraukt vienādā tempā ar pirmā piecinieka vai sešinieka braucējiem. Ņemot vērā citu pilotu pieredzi, kaut kas var noiet greizi. Tāpēc saglabāju mieru un neceru, ka šis rallijs man izmainīs šo sezonu vai nodrošinās kaut ko vairāk nākotnei. Šī man ir iespēja pamācīties jaunu mašīnu un sev nezināmus ātrumposmus."

Izmantotie resursi:
MAXRALLY
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

     [+] [-]

, 2013-11-02 15:34, pirms 11 gadiem
Tas būtu tikai ieguvums F1