Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kopeckis avārijā iznīcina jauno "Škoda" rallija auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Kopeckis avārijā iznīcina jauno "Škoda" rallija auto
"Škoda" rallija mašīna pēc Kopecka avārijas testos. Foto: Facebook.com/peachaparacing

Ar smagu avāriju jaunās rallija mašīnas testi noslēgušies "Škoda Motorsport" komandai un tās pilotam Janam Kopeckim.

Jaunais 2019. gada "Škoda Fabia R5" modelis jau ir homoloģēts un drīkst piedalīties sacīkstēs, bet rūpnīcas komanda Portugālē ar to vēl aizvadīja testus vairāku dienu garumā.

Pie stūres jaunajam spēkratam testos sēdās gan jaunais talants Kalle Rovanpera, gan pieredzējušais Jans Kopeckis, pagājušā gada pasaules čempions WRC2 klasē. Diemžēl izmēģinājumu braucieni Kopeckim bija jānoslēdz ātrāk nekā plānots, jo čehu pilota ekipāža vienā no līkumiem piedzīvoja pamatīgu avāriju, kas beidzās ar kūleņošanu un tehnikas sabojāšanu. Spēkrats negadījumā cieta pamatīgi, sevišķi tā priekšējā daļa.

Jaunais "Škoda Fabia R5" automobilis pasaules rallija čempionātā debitēs ātrāk nekā sākotnēji tika plānots – jau Portugāles posmā, kas notiks no 30. maija līdz 2. jūnijam. Tam ir uzlabots motors, stūres iekārta un piekare, kā arī veikti citi jauninājumi. Tāpat tas nedaudz mainījies vizuāli, vairāk atgādinot trešās paaudzes "Fabia" ielas modeli.

Kopecka veiktie testi un avārija: