Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hirvonens varētu atgriezties "M-Sport" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hirvonens varētu atgriezties "M-Sport" komandā
Miko Hirvonens
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

"M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons vēlas atgūt savu bijušo pilotu Miko Hirvonenu, kurš aizvadījis divas ne pārāk veiksmīgas sezonas "Citroen" sastāvā.

Hirvonens startēja "M-Sport" komandā sešas sezonas, uzvarot 14 pasaules rallija čempionāta posmos. 2009. gadā viņš sezonu noslēdza tikai 1 punktu aiz čempiona Sebastjana Lēba, bet pirms 2012. gada WRC sezonas pievienojās "Citroen" rūpnīcas komandai. Šo nepilnu divu sezonu laikā soms guvis tikai vienu uzvaru, bet šogad nav uzvarējis nevienā posmā.

"Šīs bija viņa otrās mājas," saka Vilsons. "Būtu lieliski, ja izdotos viņu atgūt. Gribētu, lai viņš nevazājas apkārt ar saķēdētām kājām. Miko mūsu labā paveica lielisku darbu un viņš bija kopā ar mums, kad uzvarējām komandu ieskaitē. Viņam patika braukt mūsu komandā un mums patika, ka viņš brauc pie mums."

Vilsons piedāvā Hirvonenam līgumu uz trim sezonām, taču soms vēl apsver iespēju turpināt karjeru "Citroen" komandā, kas, atšķirībā no "M-Sport", saņem pilnu rūpnīcas atbalstu. Tiesa, ar "Citroen" viņš būtu gatavs pagarināt līgumu tikai uz vienu gadu, jo šī komanda nākošgad startēs arī pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), tādēļ skaidri nav zināms, cik liela uzmanība turpmāk tiks veltīta WRC projektam.

"Viņu galvenais mērķis nākošgad būs šosejas sacensības," saka pats Hirvonens. "Tādēļ man ir uzmanīgi jādomā, uz kādu programmu parakstīties. Pirmkārt, vēlos būt iespējami labākā pozīcijā cīņai par čempiona titulu gan uz nākamo sezonu, gan ilgākā termiņā - tas ir pats svarīgākais. Negribu šeit palikt un vienkārši braukt. Gribu būt konkurētspējīgs un strādāt vēl smagāk kā šogad, lai cīnītos par uzvaru."

Tiek prognozēts, ka WRC pilotu tirgus ar pilnu jaudu iekustēsies tiklīdz "Hyundai" komandas sastāvā tiks apstiprināts pašreizējais "M-Sport" vienības līderis Tjerī Noivils.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-11-01 21:53, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Miko tā var būt laba iespēja atgriezties uz uzvaru takas, jo ar Citroen kaut ko ne visai labi iet... Par iemesliem nezīlēšu, bet katrā ziņā viņš ir daudz labāks, nekā rāda viņa rezultāti Citroen.

     [+] [-]

, 2013-11-01 22:11, pirms 11 gadiem
Nu iepriekš sezon viņam gāja Citroenā labi, pat dažos raļļos varēja pacīkstēties ar Sebu, tikai atkal sekoja komandas pavēles... Šis gads totāla izgāšanās, iemesls ir tikai galvā- jāsakārto domas! Pārsteidz tas, ka Vilsons piedāvā 3 gadus braukt ar Ford!!! Laikam tad jau M-Sportam viņš finansiāli redz nākotni, nu tas priecē Grūti pateikt, ko Hirvonenam labāk darīt, laikam jau variants uz Hyundai ( pirms kāda laika tika pieminēts tāds variants) nav aktuāls.