Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stouners asi kritizē "MotoGP" kalendāra sastādītājus

Jānis Pārums

Stouners asi kritizē "MotoGP" kalendāra sastādītājus
Kesijs Stouners
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais MotoGP čempions, austrālietis Keisijs Stouners, kurš šogad diezgan negaidīti paziņoja par karjeras beigām, kritizējis sacensību organizatorus par kalendāra sastādīšanu.

"Šobrīd viss nav tā, kā agrāk. Manuprāt, čempionāts tā pašreizējā izskatā ir vienkārši joks," savu uzskatu pauda 27 gadus vecais austrāliešu sportists.

"Mums ir četras sacīkstes Spānijā, bet, ja pieskaita Portugāli, tad vienā reģionā ir pat pieci posmi. Tas ir Eiropas vai pasaules čempionāts? Ar tādu kalendāru šo sacensību seriālu nevar uztvert kā pasaules čempionātu," uzsvēra Stouners. "Mēs nestartējām 18 dažādās valstīs. Četri posmi vienā valstī – tas ir par daudz. Turklāt Portugāle ir pavisam tuvu [Spānijai]. Kalendārā jābūt vairāk valstīm, kā tas bija agrāk."

Stouners par "MotoGP" čempionu kļuva 2007. un 2011.gadā, bet savā pēdējā sezonā čempionāta kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. 115 "MotoGP" startos Stouners izcīnīja 38 uzvaras un 69 reizes kāpa uz goda pjedestāla.

Izmantotie resursi:
Formel 1, DTM, Rallye, MotoGP, Autos, Games und...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-29 12:22, pirms 11 gadiem
Absolūts marazms protams ka vienā Eiropas stūrī notiek tik daudz posmi.Bet nu tur laikam lieli sponsori no spāņu puses nāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-29 12:40, pirms 11 gadiem
Savā ziņā taisnība jau ir. Vien kāda dala tur vairs Stouneram. Tas, ka posms ir Portugālē, ir ļoti labi, jo popularizē šo sporta veidu arī šajā nebūt ne turīgajā valstī. Par Spāniju varbūt arī ir vērts mazliet satraukties, jo krīze tur turpinās, kaut arī pilnīgi citā sapratnē un līmenī kāda tā bija LV. Katrā ziņā Moto GP vadība varētu iedalīt Stouneram tādu kā patrona lomu, lai palīdz veicināt Moto GP popularitāti valstīs, kur šīs sacīkstes nav tik populāras kā Spānijā.