Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Daiders/Stupelis uzvar Siguldas motokrosā

Daiders/Stupelis uzvar Siguldas motokrosā
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: motorsport.ee

Sestdien Siguldā tika aizvadīta Latvijas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas motokrosā kārtējā posma pirmā diena. Blakusvāģu klasē uzvaru sasniedza Jānis Daiders/Kaspars Stupelis, bet kvadriciklu spēcīgākajā klasē Q PRO triumfēja igaunis Kevins Sārs.

2015. gada pasaules čempions Kaspars Stupelis, kuram šīs sezonas galvenā daļa gājusi secen savainojuma dēļ, motokrosā atgriezās pirms nedēļas, kad kopā ar Jāni Daideru startēja un guva ceturto vietu Igaunijas čempionāta posmā Jegevā. Šonedēļ kvadriciklu un blakusvāģu klasēm Latvijas čempionāts turpinās Siguldā, kur tiek aizvadīts sezonas piektais posms.

Kvalifikācijā Daiders/Stupelis sasniedza labāko rezultātu, otrajā vietā atstājot Gertu Gordejevu/Keitu Kivasti, kamēr trešajā vietā ierindojās čempionāta līderi Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš.

Pirmajā braucienā Daidera ekipāža bija vadībā no starta līdz finišam, Rupeika komanda startā pārņēma otro vietu, ko nosargāja līdz finišam, bet trešie visu sacīkšu gaitu bija lietuvieši Mants Kišuns/Rits Kišuns. Tikmēr otrajā braucienā Daiders/Stupelis atkal bija vadībā no sākuma līdz beigām, bet Rupeika ekipāža tikai sacensību otrajā daļā uzveica Gordejevu, paceļoties uz otro vietu. Arī finišā viņi otrie, kamēr Gordejevs ar līdzbraucēju šoreiz trešie.

Posma kopvērtējumā Daiders/Stupelis izcīnījuši uzvaru, aiz sevis atstājot Rupeiku/Liepiņu, kamēr Gordejevs/Kivaste, kuri pirmajā braucienā finišēja piektie, summā izcīnījuši trešo vietu. Tikmēr Veterānu klasē, kas startēja kopā ar "jaunajiem", uzvarēja lietuvieši Pauļus Tendzegolskis/Martins Zaļausks.

Rezultāti B/V klasē

VietaEkipāžaPunkti
1.Daiders/Stupelis50
2.Rupeiks/Liepiņš44
3.Gordejev/Kivaste36
4.Riim/Skūltāns36
5.Jegorovs/Jegorovs31
6.Rozenbergs/Aleksejevs28
7.Vasiļenko/Krievs27
8.Jaundžeikars/Užāns25
9.Sedlenieks/Indrijaitis20
10.Kišunas/Kišunas20

Uz starta sestdien stājās arī kvadriciklu klašu braucēji. "Jaudīgākajā" no klasēm Q PRO pārliecinošs sniegums igauņa Kevina Sāra izpildījumā. Sākotnēji uzrādījis labāko rezultātu kvalifikācijā, Sārs triumfēja arī abos finālbraucienos, abas reizes aiz sevis atstājot tautieti Prītu Jarvlo un latvieti Ralfu Renfeldu. Līdz ar to arī posmā Sāram uzvara, vēl vairāk nostiprinoties Latvijas čempionāta vadībā, Jarvlo otrā vieta, bet Reinfelds Siguldas posmā ticis pie trešās vietas. Reizē ar šo klasi startēja arī Amatieri, starp kuriem uzvarēja Andris Ciršs.

Rezultāti Q PRO klasē

VietaEkipāžaPunkti
1.Kevin Saar50
2.Priit Jarvloo44
3.Ralfs Reinfelds40
4.Valters Dišlers-Kirilko33
5.Kristaps Veinbergs32
6.Janis Saldavs28
7.Rinalds Dišlers-Kirilko-

Pārējās kvadriciklu klasēs par uzvarētājiem sestdien kļuva Agris Neija (Q Veterāni), Aigars Šaicāns (Q Iesācēji), Lauris Eizāns (Q Juniori), Joseps Ēsmae (Q100), Reinis Bogomols (Q70), Markuss Augustovskis (Q50) un Artūrs Šneiders (Q50 Rūķi). Bērnu blakusvāģu klasē pirmo vietu izcīnīja Emīla Tilaka/Elmāra Tilaka ekipāža, bet Mini MX klasē pirmais bija Targo Tintso, kurš aiz sevis atstāja Gunti Lakstīgalu un Emīlu Karro.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").