Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Somerpaulu stadionkross sitīs augstu vilni

Andrejs Siliņš

Somerpaulu stadionkross sitīs augstu vilni
Tanels Leoks

Igaunijā viens no tradīcijām bagātākais motokross ir Somerpaulu stadiona motokross, kurš jau vairākus gadus saucas Vaino Leok kausa izcīņa, par godu tam , ka viņš ir Leok motokrosa dinastijas pamatlicējs.

aino savā mūža bija teicams motosportists, kā arī labs motokrosa sacensību organizators, un viņa mūža sapnis bija redzēt kopā braucam visu viņa dinastijas pārstāvjus Nāciju motokrosā pārstāvot Igaunijas izlasi, un tāds sapnis arī piepildījās, kad tieši šīs valsts izlasi vienu gadu pārstāvēja Avo Leok, Aigar Leok un Tanel Leok. .

„Vaino Leok kausa” izcīņa ir prestižākās motokrosa sacensības Igaunijā, jo tajā piedalās ļoti daudz spēcīgu Pasaules līmeņa braucēju un ,protams, arī šī brīža dinastijas flagmaņi pasaules čempionātā Aigars un Tanels Leoki. Šīs ir Igaunijas populārākās sacensības, kā piemēram, pagājušajā gadā šīs sacensības apmeklēja aptuveni 30 000 skatītāju.

Šajās sacensībās ir sarūpēts vienmēr lielisks balvu fonds sportistiem, kā arī šo sacensību formāts ir ļoti interesants, kas pašas sacensības padara vēl dinamiskākas un aizraujošākas.

Pateicoties, ka arī šogad ir apstiprinājuši dalību gandrīz visa motokrosa elite no MX1 klases, kā arī Pasaules čempions Antonio Cairoli, kurš uzvarēja pagājušajā gadā, šogad sacensību formāts būs vēl interesantāks. Sacensības norisināsies sekojošās klasēs: 65 ccm3, 85 ccm3, MX2, MX1 un MX1 INTER, katrā klasē tiks aizvadīti pa diviem braucieniem un sacensību programmu noslēgs grandiozs Superfināls, kurā kvalificēsies spēcīgākais sportists divu braucienu summā no MX1, trīs labākie no MX2, kā arī astoņi sportisti no MX1 INTER klases. Starptautiskajā MX1 klasē arī brauks tādi sportisti no Latvijas, kā Lauris Freibergs, Niks Afelbaums, Ivo Šteinbergs un Filips Kempelis.

Neatņemam šī šova daļa ir starts ar mopēdiem kur sportisti trasē cīnās ne tikai par pirmajām vietām uz goda pjedestāla, bet arī par atraktīvāko sniegumu trasē. Pagājušajā gadā šādu titulu izpelnījās visiem Latvijā pazīstamais motokrosa meistars Mairis Levans, kurš skatītājiem sarīkoja īstu šovu. Savukārt ātrākais mopēdu klasē bija cits Latvijas pārstāvis, visiem mums pazīstamais Matīsa Karro tēvs Ainārs Karro , kurš ir liels „Zelta mopēda” entuziasts.

Šogad sacensības norisināsies 29.jūnijā, un visi Latvijas iedzīvotājiem iesaku apmeklēt šo krāšņo motokrosa pasākumu, tādu izrādi ar tādiem aktieriem ir iespējams redzēt tikai „Vaino Leok” kausa izcīņā. Izrādes sākums ir no plkst. 14.00, tikai iesaku visiem ierasties ātrāk, lai varētu ieņemt sev labākās vietas, jo gaidāms, skatītāju atkal būs kā jūra.

Dalībnieku sastāvs MX1 INTER klasē:

NumursSportistsValsts
222ANTONIO CAIROLIITA
40TANEL LEOKEST
39DAVIDE GUARNERIITA
777EVGENY BOBRYSHEVRUS
8GARETH SWANEPOELRSA
10ANTHONY BOISSIEREFRA
17TOM SÖDERSTRÖMSWE
37GERT KRESTINOVEST
75KEVIN WOUTSBEL
76RICARD SANDBERGSWE
77SHANNON TERREBLANCHERSA
27PHILIPS KEMPELISLAT
74IVO STEINBERGSLAT
21JACQUELIN MORGANEFRA
45LOIC LEONCEFRA
49GUNTHER SCHMIDINGERAUT
156LAURIS FREIBERGSLAT
133NIKS AFELBAUMSLAT

Informāciju sagatavoja
Agnis Skrebs
Motosporta žurnālists

  +2 [+] [-]

, 2010-05-28 13:09, pirms 14 gadiem
Es Latvijas iedzīvotājiem ieteiktu apmeklēt MX1 un MX2 pasaules čempionāta posmu Ķegumā divas dienas ātrāk

     [+] [-]

, 2010-05-28 13:59, pirms 14 gadiem
pagajusho gad biju
iesaku aizbraukt , Cairoli smuki novineja

     [+] [-]

, 2010-05-28 19:57, pirms 14 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Es Latvijas iedzīvotājiem ieteiktu apmeklēt MX1 un MX2 pasaules čempionāta posmu Ķegumā divas dienas ātrāk
nu patieshaam pietiek ar to ka aizbrauc uz MX1 posmu Ķegumā , jo tur var redzeet paraktiski visus labaakos gonshikus iznjemot amiishus , ir veerts atdot tos 15 LS par divaam dienaam lai redzeetu taadas sacensiibas un pie tam sestdien var atpuusties pasaakumaa kas norisinaas...