Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jaunais LaMSF prezidents: "Ceru, man izdosies apvienot motosporta sabiedrību"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunais LaMSF prezidents: "Ceru, man izdosies apvienot motosporta sabiedrību"
Foto: publicitātes

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) kongresā tika ievēlēta jaunā vadība, prezidenta amatam apstiprināts Mārtiņš Lazdovskis un viceprezidents – Agris Lungevičs. Savulaik nopelniem tik bagātā blakusvāģu ekipāža Kristers Serģis/ Artis Rasmanis atgriežas motosportā – tikai šoreiz administrācijā - vadīs Motokrosa un Skijoringa komisijas.

LaMSF kongresā tika apstiprināta vadība, kas turpmākos četrus gadus būs atbildīga par motosporta dzīvi Latvijā. Enduro komisiju vadīs Kaspars Ērkulis, Treka komisiju - Vladimirs Ribņikovs, bet Nilam Freivaldam uzticēta Tūrisma komisija. Par Motošosejas izaugsmi atbildīgs turpmāk būs Andrejs Kuzņecovs, bet Triāla komisija būs Egila Agarska pārziņā. Vēstures un veterānu komisijas locekļu amatiem apstiprināja: Juri Cīruli, Ludmilu Kozlovu, Intu Treiloni. Disciplinārā un arbitrāžas komisija: Arnis Ļeļs, Edgars Džeriņš, Miķelis Melzobs, Mairis Levans, Jānis Vilders.

Kongresa laikā tika uzklausīts prezidija un komisiju vadītāju ziņojums par paveikto, kā arī pieņemti statūtu grozījumi, par kuriem nobalsoja LaMSF biedri.

Mārtiņš Lazdovskis, Latvijas Motosporta federācijas prezidents: “Esmu pagodināts par man izrādīto uzticību. Ceru, ka man izdosies apvienot motosporta sabiedrības entuziastus, lai sasniegtu mūsu organizācijas kopīgos mērķus un veicinātu motosporta attīstību Latvijā Jaunievēlētais prezidijs, ir veidots no spēcīgām personībām, kas papildinās viens otru un savu pieredzi nodos tālāk, vadot un attīstot savas komisijas. Pēdējo gadu laikā Latvijas motosportā ir notikušas daudzas izcilas lietas – pie mums tiek organizētas lielas, starptautiskas sacensības, mēs esam bijuši liecinieki tam, kā, mūsu treneru izloloti, mūsu puiši izaug par pasaules klases braucējiem, kas lepni nes Latvijas vārdu pasaulē. Latvijā ir lieliski sportisti Pauls Jonass un Kārlis Sabulis, Kaspars Stupelis, Edgars Meņģelis un Edvards Bidzāns – tie ir tikai daži no šā brīža labākajiem motosporta pasaules elitē. Mums jāstrādā gan pie jauniešu izaugsmes, gan jāpalīdz jau profesionālā sportā esošajiem motosportistiem, tikai sadarbojoties tas ir iespējams”.

Šajā gadā Latvijā paredzēti vairāki īpaši svarīgi motosporta notikumi, pirmais no tiem jau 6.-7.maijā. Astoto reizi Latvijā, “Zelta Zirga” moto trasē, Ķegumā, norisināsies pasaules čempionāta motokrosā MXGP Latvijas posms - prestižākais motokrosa seriāls pasaulē. Prestižajā MXGP tiksies pēdējo gadu čempioni - divkārtējais pasaules čempions Tims Gajsers, astoņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli, trīskārtējs MX2 klases pasaules čempions Džefrijs Herlingss un 2015. gada MXGP klases čempions Romāns Fevrē, kuru cīņas par 2017.gada MXGP klases čempiona titulu solās būt nervus kutinošas.

Izmantotie resursi:
Jaunumi