Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

"GasGas" vienības braucējs bija ātrākais kvalifikācijas treniņā, kvalifikācijas sacīkstē, kā arī abos finālbraucienos izcēla startus un turpinājumā pārliecinoši dominēja. Tims Gajsers no "Honda" nometnes abās sacīkstēs finišēja otrais. Savukārt "Kawasaki" pārstāvis Romēns Fevrs ierindojās ceturtajā un trešajā vietā, posmu noslēdzot ar trešo rezultātu. Šādā secībā sportisti pēc diviem posmiem izkārtojušies arī MXGP kopvērtējumā.

Horhe Prado: "Neticami laba nedēļas nogale. Uzvarēt katrā MXGP sacīkstē ir grūti, un tas ir kaut kas īpašs, bet paveikt to savās mājās, tas ir brīnišķīgi. Nebija viegli, jo paralēli motokrosam bija daudz citu pienākumu. Ik vakaru, kad atgriezos viesnīcā, šķita, ka no pārējā esmu vairāk noguris kā braukšanas ar motociklu. Jutu, ka mana braukšana bija perfekta - labs ātrums, labi starti un ideāli finiši. Biju ātrākais treniņā, kvalifikācijā, finālbraucienos. Ik reizi, kad apsēdos uz motocikla, jutu sevi vajadzīgajā ritmā, kā arī jutos fiziski labi. Jācer, ka tā turpināsim nākamajā posmā."

Tims Gajsers: "Sacīkšu diena man bija stabila, lai gan šī ir trase, kas, atzīšos, nav no manām mīļākajām. Būs arī citas sacīkstes, kurās nebūšu pats ātrākais braucējs. Apzinos, ka ir svarīgi izcīnīt punktus, un šajā reizē tieši to arī paveicu. Pirmajā braucienā neizdevās labs starts, bet izlauzos līdz otrajai vietai. Otrais starts bija daudz labāks un biju spējīgs sekot līderim pirmajā līkumā. Centos neatpalikt, bet Horhe attālinājās, pēc kā atstatums saglabājās kontants. Gribēju braukt ar pilnu gāzi līdz pašām beigām, bet atpalicēji to sarežģīja, tāpēc šis bija labākais, ko spēju."

Romēns Fevrs: "Stabilitāte čempionāta laikā būs atslēga, tāpēc esmu priecīgs, ka atkal finišēju uz pjedestāla. Starti šajā nedēļas nogalē bija īpaši svarīgi, sacensību dienā veicām dažas izmaiņas motociklam un otrajā sacīkstē gandrīz izcēlu startu. Mans ātrums bija labs, bet Horhe brauca ļoti cienījami, tāpēc esmu apmierināts ar to, kā aizvadīju savas sacensības. Protams, būs arī labākas nedēļas nogales. Nākamais posms notiks smilšu trasē, kas man patīk."

Izmantotie resursi:
MX Large