Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess notikušajā sadursmē vaino čempionu Banjaju

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess notikušajā sadursmē vaino čempionu Banjaju
Foto: Motorsport.com

Marks Markess uzskata, ka "MotoGP" otrajā posmā Portugālē notikušajā sadursmē starp viņu un divkārtējo pasaules čempionu Frančesko Banjaju vainojams ir konkurents. Tomēr abi piekrīt, ka šis ir traktējams kā sacīkšu incidents.

Pirmā posma uzvarētājs Banjaja no "Ducati" rūpnīcas komandas sezonas otrajās "Grand Prix" sacensībās Algarves trasē nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru un, tuvojoties finišam, atradās piektajā pozīcijā. Pirms tam viņu bija apdzinis debitants Pedro Akosta, bet tālāk jau uz pēdām mina titulētais Markess, kurš šogad kļuvis par "Gresini Ducati" vienības braucēju. Kad Markess uzbruka, Banjajam radās izdevība iespraukties atpakaļ līkuma iekšmalā, tomēr abiem vietas nepietika, notika sadursme un sekoja kritieni.

Lai gan Markess uzskata, ka vainīgs ir Banjaja, viņš pieņem, ka šis saucams par sacīkšu incidentu. Abi sportisti pēc notikušā devās pie tiesnešiem, kuri nevienam no viņiem sodu nepiemēroja.

"Saprotams, ka stundu pēc finiša divi braucēji nevar būt vienisprātis par incidenta apstākļiem," atzīst Markess. "Bet, kad bijām pie sacīkšu tiesnešiem, teicu, ka tas bija sacīkšu incidents, cīnoties uz robežas. Bet tev ir jāizlemj un tiesnešiem ir jāizlemj, kur novelkama robeža. Manā skatījumā, tā bija kļūda no Peko puses. Viņš bija pārāk optimistisks, centās atgūt zaudēto, un tādos brīžos sadursmes var notikt. Bet tā bija kļūda, cīnoties par piekto un sesto vietu, kas nozīmē dažus punktus vairāk vai mazāk. Turklāt viņam bija grūtības, sevišķi ar aizmugurējo riepu. Kad palikuši trīs, četri apļi, jāsaprot, ka tu zaudēsi pozīciju, tāpēc nav nepieciešams tik agresīvā manierē censties to atgūt. Bet viņš izlēma tā, un sekas ir nulle punkti "Ducati" komandai."

Banjaja savu vainu atklāti neatzīst un arī piekrīt, ka notikušo tiesneši pareizi traktējuši kā sacīkšu incidentu. Tomēr itālis neslēpj, ka ir dusmīgs par situāciju.

"Pirms starta jutos pašpārliecināts, jo pirms tam notikušajās sesijās sajūtas bija labas," skaidro Banjaja. "Saķere bija arvien labāka un arī viss pārējais šķita paliekam labāks un labāks. Sacīkstē cerēju braukt uzbrukuma režīmā un kontrolēt riepu stāvokli. Tomēr, tiklīdz tik veikts starts, radās problēmas. Biju gaidījis, ka būšu ātrāks, bet priekšā braucošie izrādījās pārāk ātri priekš manis. Tāpēc centos vienkārši izvairīties no nepatikšanām, strādāt ar riepām, bet bija sarežģīti. Centos būt iespējami augstākā pozīcijā, bet tad ieradās Pedro, un viņš bija pārāk ātrs. Tad piebrauca Marks, centās apdzīt, bet izbrauca par tālu ārmalā. Centos nosegt trajektoriju, viņš to šķērsoja, un mēs sadūrāmies. Šī lieta mani padara dusmīgu, bet tā ir normāla reakcija. Tas bija sacīkšu negadījums, un tam ir jātiek pāri."

Sezonas kopvērtējumā Banjaja pēc diviem posmiem ir ceturtais, 23 punktus aiz kopvērtējuma līdera Horhes Martina, kurš kļuva par Portugāles GP sacensību uzvarētāju. Markess ieņem sesto vietu un atpaliek 33 punktus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...