Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP rokādes: kādas izmaiņas notikušas komandu sastāvos?

Juris Grīns
Juris Grīns

MotoGP rokādes: kādas izmaiņas notikušas komandu sastāvos?
Horhe Lorenso
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējās nedēļās pamatīgi iekustējies MotoGP pasaules čempionāta braucēju tirgus un pirms 2017. gada sezonas apstiprinātas izmaiņas daudzu vadošo komandu sastāvos. Aplūkosim, kas ir zināms uz šo brīdi.

Lorenso aiziet no "Yamaha"

Izmaiņas ir skārušas šī brīža spēcīgāko MotoGP komandu "Yamaha". Par aiziešanu no tās paziņojis 2015. gada MotoGP čempions un pašreizējais pasaules čempionāta līderis Horhe Lorenso. Viņš savu karjeru turpinās "Ducati" komandā, ar ko noslēdzis līgumu uz nākamajiem diviem gadiem.

"Ducati" dot iespēju Doviciozo

Tas nozīmēja, ka vismaz vienam no pašreizējiem "Ducati" pārstāvjiem vieta komandā 2017. gadā neatradīsies. Iespēja tika dota Andreā Doviciozo, kurš varēs turpināt startēt itāļu vienībā līdz 2018. gada beigām, tātad, vismaz divas sezonas viņš un Lorenso būs komandas biedri.

Janone pievienojas "Suzuki"

No "Ducati" pēc šīs sezonas nāksies aiziet Andreā Janonem, kurš jau atradis vietu progresējošajā "Suzuki" komandā. Arī Janone, kurš "Ducati" rindās startē kopš pagājušās sezonas, ticis pie divu gadu līguma un "Suzuki" krāsas aizstāvēs 2017. un 2018. gadā.

Rosi komandas biedrs būs Vinjaless

Pagaidām "Suzuki" vēl nav apstiprinājuši, kurš būs tās otrs pārstāvis, taču visticamāk tas būs vienības pašreizējais braucējs Aleikšs Espargaro, jo Maveriks Vinjaless, kurš sacensībās parasti uzrāda augstākus rezultātus, ticis pie iespējas startēt "Yamaha" sastāvā, kur aizvietos Horhi Lorenso un kļūs par komandas biedru leģendārajam Valentino Rosi.

"Honda" komanda bez izmaiņām

No vadošajām komandām izmaiņas visticamāk neskars vienīgi "Honda". Lai gan ar Marku Markesu līgums vēl nav pagarināts, visticamāk, ka viņš paliks komandā, jo visās pārējās vienībās, kas varētu dot iespēju cīnīties par titulu, vietas jau aizņemtas. Pie jauna kontrakta tikmēr jau ticis pēdējos gados dažkārt ne pārāk labus rezultātus rādošais Danijs Pedrosa. Arī viņam jaunais līgums ir uz diviem gadiem.

Atgriežas KTM, turpina "Aprilia"

"Aprilia" rūpnīcas komandā, kas šogad sezonu aizvada testu režīmā, 2017. gadā startēs brits Sems Lavss, kurš šobrīd ir līderis Moto2 kategorijā. Otrs braucējs komandai vēl jāapstiprina. Tikmēr KTM vienība, kas nākošgad atgriezīsies MotoGP, apstiprinājusi sastāvā britu Bredliju Smitu, kurš šogad pārstāv "Monster Yamaha Tech 3" komandu.

2017. gadam apstiprinātās komandas un braucēji

KomandaMotociklsModelisApstiprinātie sportisti
Aprilia Racing Team GresiniApriliaAprilia RS-GPSam Lowes
Ducati TeamDucatiDucati Desmosedici GP17Andrea Dovizioso / Jorge Lorenzo
Octo Pramac YakhnichDucatiDesmosedici GP16
Aspar Team MotoGPDucatiDesmosedici GP15
Avintia RacingDucatiDesmosedici GP15
Estrella Galicia 0.0 Marc VDSHondaHonda RC213V
Repsol Honda TeamHondaHonda RC213VDani Pedrosa
Red Bull KTM MotorsportKTMKTM RC16Bradley Smith
Team Suzuki EcstarSuzukiSuzuki GSX-RRAndrea Iannone
Team LCR
Monster Yamaha Tech 3YamahaYamaha YZR-M1Jonas Folger
Movistar Yamaha MotoGPYamahaYamaha YZR-M1Maverick Viñales / Valentino Rossi

Izmantotie resursi:
MotoGP™
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...