Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Paulam Jonasam piecu gadu līgums ar KTM un "Red Bull" komandu

Jānis Celmiņš

Paulam Jonasam piecu gadu līgums ar KTM un "Red Bull" komandu
Kristers Serģis, Pauls Jonass un viņa jaunais "mocis"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien notika preses konference par jaunā un talantīgā latviešu motokrosa braucēja Paula Jonasa līguma parakstīšanu ar KTM un "Red Bull" komandu. Pats sportists, kā arī viņa menedžeris un pieckārtējs pasaules čempions motokrosā Kristers Serģis plašākai publikai pavēstīja par talantīgā latviešu sportista tuvāko piecu gadu nākotnes plāniem.

2011. gadā Pauls uzvarēja 85cc Junioru pasaules čempionātā un parādīja iespaidīgu sniegumu arī Vācijas ADAC Junioru kausā, uzvarot visus braucienus, izņemot pirmo, kur viņš finišēja otrajā vietā.

Līgums ar 15 gadus veco un talantīgo Latvijas motosportistu Paulu Jonasu parakstīts uz pieciem gadiem ar mērķi pēc trim gadiem kļūt par rūpnīcas komandas braucēju MX2 klasē pasaules čempionātā. Jaunās sezonas galvenais starts Jonasam būs Eiropas čempionāts, kā arī Vācijas čempionāts, kur 85 kubikcentimetru klasē latvietis aizvadītajā gadā triumfēja pārliecinoši. Galvenā pārmaiņa būs tā, ka šogad latvietis sēdīsies uz nedaudz lielāka spēkrata – 125 kubikcentimetri.

„Šī sezona būs nedaudz citādāka nekā iepriekšējā. Ir parakstīts piecu gadu līgums ar KTM. Man būs nodrošināts rūpnīcas tehniskais nodrošinājums. Šosezon manā rīcībā būs trīs motocikli - divi ar rūpnīcas tūningu un viens standarta versijas motocikls, kas paredzēts treniņiem. 125 kubikcentimetru motocikls ir nedaudz lielāks un jaudīgāks,” pauž Pauls Jonass.

„Ceļš līdz līgumam ar KTM bija ļoti garš un ne viegls, taču paldies, ka viņi novērtēja Paula potenciālu un ieguldīto darbu desmit gadu garumā. Šobrīd šī ir iespējami labākā tehnika, kāda pieejama. Šodien pirmais motocikls jau ir nodots mūsu rīcībā un vēl divi tiek solīti līdz mēneša beigām,” atklāj Kristers Serģis, kurš uzņēmies šefību par Jonasu. Serģis pauda, ka jau tuvāko dienu laikā jaunā tehnika tiks likta lietā un uzsākti treniņi.

Tika apstiprināts, ka arī Latvijas motosporta līdzjutējiem būs iespējas Paulu redzēt darbībā arī mūsu trasēs. „Noteikti redzēsim! Cik daudz un kad, pagaidām neatklāsim, bet diezgan droši, ka brīvajās nedēļas nogalēs, kad Eiropā nebūs mači, Pauls brauks kādās sacensībā Latvijā. Paulam arī saviem faniem taču ir jāparāda savs varējums,” pārliecināti pauda Serģis.

Ar Paulu strādā vesela komanda, kurā ietilpst viņa tēvs, kurš kā pauda Kristers, „visu velk un kūrē”. Ir arī braukšanas treneris Normunds Jansons, ļoti labs mehāniķis Dzintars Bitenieks, kurš uzrauga tehniku. Tāpat ar Jonasu darbu turpinās fiziskās sagatavotības treneris Artis Lagzdiņš. Februāra beigās paredzēti treniņi Beļģijā, kur Pauls gatavosies sezonai kopā ar rūpnīcas braucējiem un iemēģinās rūpnīcas sagatavotos motociklus. Pirmās sacensības latvietim paredzētas 1. aprīlī, kad risināsies Vācijas čempionāta posms.

  +6 [+] [-]

, 2012-01-26 17:36, pirms 12 gadiem
apsveicu

     [+] [-]

, 2012-01-26 17:46, pirms 12 gadiem
Galvenais, lai nesakāpj galvā!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 17:52, pirms 12 gadiem
Pasaulē vadošā komanda motokrosā šobrīd

     [+] [-]

, 2012-01-26 17:58, pirms 12 gadiem
cels spārnos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-26 18:25, pirms 12 gadiem
Nu ko ceru, ka aug jaunais Cairoli!!!

     [+] [-]

, 2012-01-26 20:46, pirms 12 gadiem
Darbs dara dariitaaju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-27 11:56, pirms 12 gadiem
Jāāā ,šitādas iespējas nav bijušas ne vienam letiņam lai kā būtu gāzējuši ,bet ja skatās no vieglās,grūtās puses, tad Paulis tur tika diezgan viegli ! Protams visu cieņu šim čalim un viņa ģimenei ,zinot viņus tur varētu arī kaut kas izdoties !! Baigo veiksmi novēlu es jums un izturību ,BEZ TRAUMĀM ! TU,TU,TU .......