Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Trase tiešām bija sarežģīta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Trase tiešām bija sarežģīta"
Foto: mxgp.com

23. un 24. martā Spānijā aizvadīts pasaules čempionāta otrais un Eiropas čempionāta pirmais posms motokrosā. Pauls Jonass, guvis septīto vietu, atzina, ka šīs sacensības viņam nebija tās labākās.

Pasaules čempionātā motokrosā MXGP klasē Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”) divu braucienu summā izcīnīja 7. vietu.

“Kopumā Spānijas sacensības varbūt nebija tās labākās. Šoreiz “cīnījos” ar trasi, lai “noķertu” tādu “foršu” sajūtu. Trase tiešām bija sarežģīta, ar dziļām “špūrēm” un cieta. Tāda veida trasē nebiju ilgu laiku braucis. Pagāja laiks, kamēr ar to apradu. Braukšana bija laba, bet ātrums pārāk lēns. Bija savi plusi, savi mīnusi. Lielākais plus – finālbraucienos iztiku bez kritieniem,” saka Pauls Jonass.

Sestdien, kvalifikācijas braucienā viņa priekšā nokrita konkurents, kā rezultātā Paulam Jonasam nācās pārbraukt pāri viņa motociklam. “Piedzīvoju kritienu, pēc tā viss bija labi. Pozitīvais tas, ka abos finālbraucienos izdevās labi starti. It īpaši pirmajā braucienā labs starts,” saka sportists.

Viņa galvenais mērķis tagad ir sagatavoties MXGP trešajam posmam, kas notiks pēc divām nedēļām Itālijā, Riolas Sardo smilšu trasē. “Trenēšos tepat Beļģijā, smilšu trasē. Ar pozitīvu skatu nākotnē,” saka Pauls Jonass.

Kopvērtējumā pēc diviem Pasaules čempionāta posmiem, Pauls Jonass ierindojas 5. pozīcijā.

Eiropas čempionātā motokrosā EMX250 klasē Jānis Mārtiņš Reišulis (“VRT Yamaha Racing”) izcīnīja ceturto vietu, bet Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Racing”) astotais.

“Braucienos gāja labi, bet pāris līkumus līdz finišam, motociklam notika tehniska ķibele. Tā šoreiz liedza kāpt uz goda pjedestāla,” saka Kārlis Alberts Reišulis.

Kvalifikācijā Jānis Mārtiņš uzrādīja ceturto ātrāko apļa laiku, bet Kārlis Alberts devīto. Pirmajā braucienā abiem sportistiem bija labi starti. Kārlis Alberts trasē devās kā pirmais, bet Jānis Mārtiņš trešais. Kārlis Alberts lielāko brauciena daļu brauca pirmajā pozīcijā, līdz viņu apdzina konkurents, finišēja kā otrais. Jānis Mārtiņš pirmajā brauciena daļā bija starp TOP4, bet brauciena otrajā daļā bija jūtams tas, ka viņš sagatavošanas periodā bija izlaidis divus mēnešus, tāpēc nācās zaudēt vēl divas vietas un finišēja sestais.

Otrajā braucienā Kārlis Alberts startā aizbrauca trešais. Pirmajā aplī pakāpās uz otro vietu un tā turpināja, līdz pēdējā aplī pievīla tehnika un pāris līkumus līdz finišam nācās izstāties. Sacensību kopvērtējumā Kārlis Alberts Reišulis ierindojās astotajā vietā.

Otro braucienu Jānis Mārtiņš uzsāka 20. vietā. Spraigā cīņā ar konkurentiem, finišā izdevās sasniegt ceturto vietu. Arī kopvērtējumā EMX250 klasē izcīnīta augstā 4.vieta.

Mairis Pumpurs (“MX Moduls”) kopvērtējumā ierindojās 29 .vietā.

8. – 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē “Zelta Zirgs” norisināsies Pasaules čempionāta motokrosā devītais posms. Tam paralēli notiks Eiropas čempionāta posms.

Pasaules čempionāta trešais posms motokrosā notiks 7. aprīlī, Itālijā, Sardīnijā, Riolas Sardo trasē.