Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Stupelis: "Esam pārāk pieraduši pie augstiem rezultātiem"

Stupelis: "Esam pārāk pieraduši pie augstiem rezultātiem"
Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis
Foto: Berry Goudbeek

Jau šajā nedēļās nogalē, 25. un 26. jūlijā Viļakas "Baltā Brieža" trasē ieradīsies daudzi spēcīgi pašmāju, kaimiņvalstu, Eiropas un pat pasaules līmeņa sportisti. Zināms, ka sacensībās startēs Eiropas čempionāta līderis kvadraciklu klasē, Edgars Meņģelis, un pasaules čempionāta līderis blakusvāģu klasē, Kaspars Stupelis, kurš pēdējo reizi Latvijas čempionātā cīnījies tālajā 2012. gadā.

Pēdējo reizi Kasparu Stupeli Latvijas čempionātā kā dalībnieku redzējām 2012. gadā Dobelē, startējot kopā ar Māri Rupeiku. Nu jau pagājuši trīs gadi un sportists ar prieku atgriezīsies mājās, lai iemēģinātu spēkus starp saviem līdzjutējiem. Šobrīd Stupeļa ekipāža atrodas pasaules blakusvāģu čempionāta līderu pozīcijā, taču iepriekšējā posmā aizvadītajā nedēļas nogalē sportisti pārsteidzošā kārtā uz pjedestāla nekāpa.

"Šajā trasē bija grūtāk apdzīt nekā citās trasēs, starti padevās ne pārāk labi un abos braucienos līdz beigām radās arī tehniskas ķibelītes, kas neļāva skriet kopā ar pirmajiem - bija jāsamazina temps, lai varētu savākt vismaz pietiekoši daudz punktus un nobraukt līdz galam," stāsta Kaspars. "Taču no otras puses - gan cilvēki, gan mēs paši esam pārāk pieraduši - reizēm jāiegrūž seja atpakaļ dubļos, lai saprastu, kā ir būt tur augšgalā un turpinātu tiekties uz priekšu."

Šo svētdien Kasparu kopā ar komandas biedru, pilotu Etjēnu Baksu redzēsim Viļakā, kur ekipāža sacentīsies ar Latvijas un Baltijas sportistiem: "Mājās vienmēr ir forši. Pasaules čempionātā vienmēr ir daudz lielāks uztraukums, šeit atmosfēra ir labāka, ir mazāks spiediens – braucieni nav tik grūti un gari – ir vienkāršāk un patīkamāk. Es piekritu braukt uz šo posmu, jo gribēju vienu reizi "uzbraukt" mājās bez tā pasaules čempionāta stresa."

Sportists ar blakusvāģi vēl nav iemēģinājis Viļakas trasi, bet apbraucis to ar kvadraciklu un atzīst, ka tā ir ļoti piemērota "blaķenēm": "Viena no labākajām Latvijas trasēm, kas neatpaliek no labākajām trasēm arī pasaulē. Cepuri nost!"

Kasparu Stupeli Latvijā, tiesa, ne līdzās vietējiem sportistiem, bet gan pasaules čempionāta posmā, redzēsim arī 8. un 9. augustā Ķegumā. Šobrīd Stupelis vēl domā par sportista karjeru nākamajā gadā, tādēļ priecāsies par ikvienu, kas ieradīsies atbalstīt viņa ekipāžu.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Ābelniece,
LaMSF preses sekretāre


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").