Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vilemsens un Lauris Daiders debitē ar uzvaru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vilemsens un Lauris Daiders debitē ar uzvaru
Lauris Daiders (pa kreisi) sekmīgi debitēja Daniela Vilemsena līdzbraucēja lomā, savukārt abu brāļu ekipāža arī šogad jau ir gandrīz Vācijas čempione.
Foto: www.gespann-news.de

Vācijas atklātā čempionāta priekšpēdējā posmā ekipāžu motokrosā Štrasbesenbahā pirmo reizi kopā brauca deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens un Lauris Daiders. Jau savā pirmajā sacīkšu braucienā jaunā ekipāža uzvarēja.

Pirmajā braucienā tuvākos sekotājus Jāni Daideru un Elvi Mucenieku jaunizveidotā ekipāža apsteidza par 27,8 sekundēm. Arī otrajā braucienā Vilemsens/Daiders bija pārliecinošā vadībā, taču tad priekšējo bremžu ķibeles dēļ nācās iebraukt boksos, trasē viņi atgriezās 8. vietā, bet līdz trešajai vietai tomēr vēl paspēja tikt. Uzvarēja Jānis Daiders un Mucenieks. Pirms pēdējā posma braucieniem 19. augustā Gaisledenas trasē Daidera ekipāžas pārsvars pār tuvāko sekotāju kopvērtējumā ir 50 punkti. Tas nozīmē, ka vēl jāiegūst tikai vienu punktu, lai otro gadu pēc kārtas kļūtu par Vācijas čempioniem.
Daniels Vilemsens ar Laura sniegumu pirmajā kopīgajā krosā bija ļoti apmierināts un ļoti atzinīgi izteicās par savu jauno partneri. Jau šīs nedēļas nogalē abiem būs pirmais kopīgais pasaules čempionāta posms Kivioli trasē Igaunijā. Vilemsens pašreiz kopvērtējumā ieņem otro vietu, par 18 punktiem atpalikdams no sava tautieša Etjēna Baksa un Kaspara Stupeļa.