Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Roberts Justs uzvar atgriešanās sacīkstēs Cēsīs

Juris Grīns
Juris Grīns

Roberts Justs uzvar atgriešanās sacīkstēs Cēsīs
Roberts Justs
Foto: Martin Plesník

Vairākus mēnešus atpūtas režīmā bija spiests pavadīt pasaules motokrosa čempionāta dalībnieks Roberts Justs, bet svētdien sportists beidzot izgāja uz starta Latvijas čempionāta posmā Cēsīs, spējot gūt uzvaru MX2 klasē. Tikmēr par MX1 klases uzvarētāju divu braucienu summā kļuva igaunis Prīts Ratseps.

Pirmajā braucienā sākotnēji par līderi kļuva Kārlis Sabulis, kurš šogad guva pirmo pieredzi MX2 pasaules čempionātā. Roberts Justs pēc starta aizbrauca kā otrais, taču jau otrajā aplī pārņēma vadību, ko noturēja līdz finišam. Dažus apļus pirms beigām uz otro vietu pakāpās Tomass Šileika, bet Sabulis finišēja trešais. MX2 klases otrajā braucienā jau startā vadībā izrāvās Justs, noturot pirmo vietu līdz finišam. Šajā reizē visu braucienu otrajā vietā pavadīja Sabulis, bet Šileika beigās palika ceturtais, palaižot priekšā Karelu Kutsaru. Posmā Justam uzvara, Sabulim otrā vieta, bet Šileika - trešais.

MX2 rezultāti

VietaSportistsPunkti
1.Roberts Justs50
2.Kārlis Sabulis42
3.Tomass Šileika40
4.Hardi Roosiorg34
5.Kristers Drevinskis30
6.Indrek Magi30
7.Domantas Jazdauskas27
8.Johannes Nermann25
9.Karel Kutsar20
10.Vairis Aļeksējevs20

Savukārt MX1 klasē abos braucienos uzvarēja Igaunijas pārstāvis Prīts Ratseps. Pirmajā braucienā startu izcēla Dāvis Līvs, kuru drīz apsteidza Dāvis Ivanovs, bet ceturtajā aplī līderis jau bija Ratseps, kurš šajā pozīcijā arī finišēja. Ivanovam otrā vieta, bet uz trešo pozīciju jau trešajā aplī pacēlās igaunis Andero Lusbo, trešo vietu izcīnot arī finišā. Otrajā braucienā Ratseps bija vadībā no starta līdz finišam, Ivanovs visu sacīksti pavadīja otrajā pozīcijā, bet Līvs sākotnēji bija trešais, taču trešajā aplī atkal priekšā nokļuva Lusbo, tā arī aizbraucot līdz finišam. Posmā Ratsepam uzvara, Ivanovam otrā vieta, Lusbo tika pie trešās, bet Līvs palika uzreiz aiz "Top 3".

MX1 rezultāti

VietaSportistsPunkti
1.Priit Ratsep50
2.Davis Ivanovs44
3.Andero Lusbo40
4.Davis Līvs36
5.Gints Filiposons32
6.Aleksei Vinogradov30
7.Nerimantas Jucius28
8.Gatis Būmanis25
9.Harijs Suharževskis25
10.Edgars Rutkis21

MX125 klasē pirmajā braucienā uzvarēja Rainers Žuks, bet otrajā ātrākais bija Andreass Hīemagi no Igaunijas, kuram uzvara arī posmā. Žukam otrā vieta, bet Toms Babris ierindojās trešajā pozīcijā.

Pārējās klasēs "Ezerkalnu" mototrasē uzvaras guva Leons Kozlovskis (Veterāni), Sauļus Stankus (Seniori), Henrijs Vesilinds (MX85), Tomass Šaicāns (MX50) un Rems Sarovs (MX50 Rūķi).

Visi rezultāti: Event results - details - MYLAPS Sports Timing