Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Par Jonasa komandas biedru nākamajā MXGP sezonā varētu kļūt Forato

Juris Grīns
Juris Grīns

Par Jonasa komandas biedru nākamajā MXGP sezonā varētu kļūt Forato
Alberto Forato. Foto: mxgp.com

Itāļu motosportists Alberto Forato, kurš nodemonstrēja lielisku veikumu iepriekšējā MXGP posmā Madžioras trasē, nākamgad varētu kļūt par Paula Jonasa komandas biedru "Standing Construct Honda" sastāvā.

Pasaules čempionāta MXGP klasē Forato startē kopš 2021. gada, jau trešo sezonu pārstāvot "SM Action" komandu. Pirmās divas sezonas viņš brauca ar "GasGas" motociklu, pērn ierindojoties 11. vietā kopvērtējumā. Šogad sportists startē ar KTM markas braucamo un posmu pirms sezonas beigām ieņem augsto septīto pozīciju.

Zināms, ka "SM-Action" vienība no nākamā gada plāno sadarboties ar "Fantic" rūpnīcu un koncentrēties dalībai MX2 čempionātā. Forato veicis sarunas ar "Revo Racing" komandu, kas nākamgad gatavojas atgriezties MXGP, taču izvēlējies slēgt līgumu ar "Standing Construct Honda". Neoficiāli zināms, ka jau pagājušajā nedēļā kontrakts esot parakstīts, kas gan nav publiski apstiprināts.

Iepriekšējā posmā Madžioras trasē Forato parādīja lielisku sniegumu, uzvarot kvalifikācijas sacīkstē, bet pēc tam finālbraucienos ieņemot trešo un piekto vietu.

Šosezon "Standing Construct Honda" komandā startē latviešu motosportists Pauls Jonass, kā arī holandietis Braiens Bogerss. Jonass sezonas lielāko daļu traumas dēļ izlaidis, bet pēc atgriešanās spējis demonstrēt visai labu sniegumu. Bogersa rezultāti pieticīgāki un pēdējos divos posmos viņš nav spējis iespraukties vadošajā desmitniekā.

KTM bija iespēja piedāvāt Forato vietu savā rūpnīcas komandā, bet, cik zināms, arī nākamajā sezonā MXGP klasē to pārstāvēs tikai Džefrijs Herlingss.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...

     [+] [-]

, 2023-09-21 12:16, pirms 8 mēnešiem
Vai tad Paulam ir garantēts līgums arī nākamajā sezonā, ka Forato var saukt par komandas biedru?

     [+] [-]

, 2023-09-21 12:16, pirms 8 mēnešiem
Forato varētu Paulu atstāt kā otro nr.

     [+] [-]

, 2023-09-21 23:22, pirms 8 mēnešiem
Jonasam ir 2gadu līgums!