Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Daidera pilots Adrijensens paziņo par karjeras beigšanu

Daidera pilots Adrijensens paziņo par karjeras beigšanu
Bens Adrijensens un Lauris Daiders
Foto: Jens Körner

Divkārtējais pasaules čempions Bens Adrijensens, ar kuru kopā šogad startēja latviešu kanetētāji Kaspars Stupelis un Lauris Daiders, 27 gadu vecumā paziņojis par sportista karjeras beigšanu.

Adrijensens par pasaules čempionu kļuva 2013. un 2014. gadā, startējot ar holandieti Benu van den Bogārtu, kamēr pērnā sezonas lielākā daļa traumas dēļ pilotam bija jāizlaiž. 2016. gada sezonu Adrijensens sāka kopā ar 2015. gada pasaules čempionu Kasparu Stupeli, bet, kad kantētājs guva traumu, viņu nomainīja Lauris Daiders.

Adrijensens/Daiders aizvadītās nedēļas nogalē uzvarēja pasaules čempionāta finālposmā Vācijā, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot otro vietu.

"Sacīkstes Vācijā bija šīs sezonas pēdējais pasaules čempionāta posms un arī manas pēdējās "Grand Prix" sacīkstes," paziņojis Bens Adrijensens. "Nolēmu aiziet no blakusvāģu motokrosa, kamēr esmu savu spēju augstumos. "Tie upuri, kas man jānes, kļuvuši par pārāk smagu nastu un arī tā cieņa, ko esmu guvis pēc atgriešanās, nespēj mani motivēt, lai turpinātu startēt sacīkstēs."

Igaunijas posmā Adrijensens guva rokas traumu, paliekot bez punktiem, kā arī nācās izlaist sacensības Šveicē. Ja ne šīs divas "tukšās" nedēļas nogales, iespējams, tieši Adrijensens un Daiders šogad būtu kļuvuši par čempioniem.

"Neskatoties uz grūto sezonas noslēgumu, kad salauzu roku un biju spietss izlaist vienu posmu, izdevās uzvarēt Nīderlandes čempionātā, kā arī iegūt sudraba medaļu pasaules čempionātā," stāsta Adrijensens. "Domāju, ka ar uzvaru Vācijā varu skaisti noslēgt savu karjeru. Šogad uzvarējām piecos "Grand Prix" posmos, un tas ir vairāk nekā jebkura cita ekipāža. Šķiet, ka bijām pelnījuši titulu, bet liktenis lēma citādi."

Adrijensens ar blakusvāģu motokrosu sāka nodarboties 2004. gadā, bet pasaules čempionātā startēja kopš 2009. gada.

Pēdējās sacensības Bens Adrijensens plāno aizvadīt pēc vairākām nedēļām, kad Francijā norisināsies Nāciju kausa izcīņa. Kopā ar viņu Beļģijas komandu pārstāvēs arī kantētājs Lauris Daiders.

Izmantotie resursi:
SIDECARCROSS.be


, 2016-09-21 21:54, pirms 8 gadiem
izskatās, ka kulbas aiziet dabīgā nāvē...visi labie braucēji aiziet spēka gados vai arī labie nomet apgriezienus....skumīgi
, 2016-09-21 21:56, pirms 8 gadiem
"Tie upuri, kas man jānes, kļuvuši par pārāk smagu nastu un arī tā cieņa, ko esmu guvis pēc atgriešanās, nespēj mani motivēt, lai turpinātu startēt sacīkstēs."

Jāpakonsultējās ar Danielu Willemsenu par motivāciju... bet visu cieņu Adrijensenam!
, 2016-09-21 22:04, pirms 8 gadiem
Forma rakstīja: izskatās, ka kulbas aiziet dabīgā nāvē...visi labie braucēji aiziet spēka gados vai arī labie nomet apgriezienus....skumīgi
pat varu pekrist... bija mums kas brauc un cinaas, bet tagad viss ir noplacis.... pat lč nav kas brauc....nu jācer ka kaukas mainiisies..... es jau par blaķenēm,,,
, 2016-09-21 22:06, pirms 8 gadiem
arcips_ rakstīja: "Tie upuri, kas man jānes, kļuvuši par pārāk smagu nastu un arī tā cieņa, ko esmu guvis pēc atgriešanās, nespēj mani motivēt, lai turpinātu startēt sacīkstēs."

Jāpakonsultējās ar Danielu Willemsenu par motivāciju... bet visu cieņu Adrijensenam!
nu vilītis jau ir staigājoša leģenda blaķenēm
, 2016-09-21 22:08, pirms 8 gadiem
Stupelis tagad paliek pie sasistas sils...
, 2016-09-21 22:19, pirms 8 gadiem
Cābels rakstīja: Stupelis tagad paliek pie sasistas sils...
Kasparam vismazak butu jauztraucās kam nakamgad kantēt! Ceram uz to labaako - Daidera un Stupeļa ekipažu!
, 2016-09-22 00:35, pirms 8 gadiem
Jānis ar Lauri, Kasparam labu pilotu...
, 2016-09-22 09:39, pirms 8 gadiem
Kasparam nebūs grūti atrast pilotu,bet zinot viņu,viņš grib tikai un vienīgi cīnīties par čempiona titulu,tādi braucēji ar kuriem var ir aizņemti jau...
Foto: WSC

Lielbāržiem tukša riepa un trešā vieta "Dutch Masters" motokrosā

Lai sagatavotos nedēļas nogalē gaidāmajam pasaules čempionāta otrajam posmam blakusbvāģu motokrosā, brāļi Daniels un Bruno Lielbārži ceturtdien, 9. maijā, startēja Nīderlandes atklātā čempionāta "Dutch Masters" sacensībās Hērdes trasē. Otrajā sacīkstē bija problēmas ar riepu un divu braucienu summā tika ieņemta trešā vieta "ONK Sidecar Masters" klasē.

Kušķis un Supe startēs "Hard Enduro" sacensībās Velsā

Šajā nedēļas nogalē, trīs dienu garumā, no 10.-12. maijam, Anglijā, Velsā norisināsies pasaules čempionāta pirmais posms "Valleys Hard Enduro", kam paralēli notiks ACU Anglijas Ekstrēmā enduro čempionāta sestais posms. Sacensībās no Latvijas savu dalību pieteikuši un uz starta dosies divi "Orange Racing Team" kluba komandas pārstāvji – "Hard Enduro" braucēji Kalvis Kušķis un Inguss Supe.
Foto: lamsf.lv

Apes trasē turpināsies Latvijas motokrosa čempionāts

Šajā nedēļas nogalē, 11. un 12. maijā Apē, Apes mototrasē norisināsies “Magmum” Latvijas čempionāta otrais posms motokrosā. Paralēli tam, notiks arī vienas no Eiropā vecākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Eiropā – 51. “Vaidavas” kauss motokroArī Apes mototrase ir zināma visiem motokrosa braucējiem. Šeit Vaidavas kausa sacensības notiek kopš 1974. gada, neizlaižot nevienu sezonu. Ar to arī šis pasākums ir unikālas – “Vaidavas” kauss ir noticis visus šos 50 gadus pēc kārtas.sā.