Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Gribu atpakaļ uz Eiropu, jo man šis Dieva aizmirstais nostūris jau apnicis"

Karro: "Gribu atpakaļ uz Eiropu, jo man šis Dieva aizmirstais nostūris jau apnicis"
Matīss Karro
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Vakar vakarā Brazīlijā tika aizvadīts kārtējais pasaules motokrosa čempionāta posms, kurā latviešu braucējs Matīss Karro MX1 klasē divu braucienu summā izcīnīja 13. vietu, kas tagad kopvērtējumā dod 14. vietu.

Pēc Meksikas posma sportisti pārcēlās uz Brazīliju, lai aizvadītu piekto pasaules čempionāta posmu. Treniņos un kvalifikācijā laiks sportistus lutināja, kas paredzēja ļoti aizraujošas sacīkstes. Jau priekšlaicīgi bija zināms, ka uz sacensībām ir izpirktas visas 21 000 biļetes, taču svētdienas rīts gan skatītājiem, gan sportistiem iesākās ne tā, kā gribētos, jo pa nakti lija spēcīgs un ilgstošs lietus.

''No putekļiem līdz kārtīgiem dubļiem – gribu atpakaļ Eiropu, jo man šis Dieva aizmirstais nostūris jau apnicis,” smejoties iesāk Matīss Karro. ''Kopumā trase bija ļoti interesanta un ar lieliem lēcieniem. Kamēr tā bija sausa, tikmēr varēja to izbaudīt. Sestdien kvalificējos ar 11. rezultātu, ar ko biju apmierināts, jo šī bija mana labākā kvalifikācija šosezon.”

Taču svētdien viss samainījās kājām gaisā, jo kārtīgi nolija. „Naktī uz svētdienu drausmīgi salija trase, tāpēc no rīta mēs nebraucām iesildīšanās braucienus, jo motociklu mazgāšana bija ļoti sarežģīta,” turpina Matīss.

Jāsaka, ka pirmais brauciens abu klašu sportistiem bija īsts pārbadījums, jo visa trase bija kārtīgos dubļos, kā arī dažviet bija peļķes. ''Pirmajā braucienā no starta aizbraucu ap septīto vietu, taču pirmajos apļos bija pāris lielas kļūdas, kā rezultātā izskrēju no trases un zaudēju daudz pozīciju. Pēdējā aplī nokritu un Jevgēņijs Bobriševs mani apdzina. Lai vai kā, bet no 14. vietas aizcīnījos līdz desmitajai, ar ko biju priecīgs. Jāsaka, ka trases stāvoklis bija vienkārši katastrofa,” pirmā brauciena notikumus komentē Karro.

''Uz otro braucienu organizatori piestrādāja pie trases, taču daudz tas neko nelīdzēja. Par laimi, vismaz beidza līt lietus. Otrā brauciena starta moments bija ļoti labs, bet tad līkuma priekšā krita kopvērtējuma līderis Antonio Kairolī. Diemžēl man sanāca iesprūst aiz viņa, tāpēc aizbraucu zemā pozīcijā. Taču nepadevos un pa visām dziļajām špūrēm un dubļiem aizcīnījos līdz 14. vietai.”

Divu braucienu summā tas Matīsam deva 13. vietu, kas, redzot trases apstākļus, noteikti ir labs sasniegums, jo daudzi sportisti krita un iestiga dubļos. ''Gluži nevar teikt, ka esmu pilnībā apmierināts, taču jāskatās no pozitīvā viedokļa – Meksikas un Brazīlijas posmos esmu stabili finišējis visos četros braucienos. Tagad nevaru sagaidīt, kad būs nākošie posmi Eiropā. Paldies visiem maniem atbalstītājiem!”

Jāatzīmē, ka, pateicoties stabilajiem un labajiem rezultātiem, Karro komanda tikusi pie rūpnīcas Dunlop riepām, ar kurām jau tika braukts Brazīlijā. Kā atzina Matīss, tad likās, ka riepas esot ļoti labas.

Brazīlijas posma rezultāti MX1 klasē

V.BraucējsValstsMotociklsR1R2Kopā
1 .Pourcel ChristopheFRAKawasaki251843
2 .Philippaerts DavidITAYamaha221537
3 .Strijbos KevinBELKTM162036
4 .Paulin GautierFRAKawasaki201636
5 .Goncalves RuiPORHonda181331
.....................
13 .Karro MatīssLAT KTM11 718

Kopvērtējums MX1 klasē

V.BraucējsValstsPunkti
1 .Cairoli A.ITA203
2 .Desalle C.BEL179
3 .Pourcel C.FRA172
4 .Paulin G.FRA170
5 .de Dycker KenBEL154
............
14 .Karro MatīssLAT 71

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis

  +6 [+] [-]

, 2012-05-21 10:53, pirms 12 gadiem
Aizmirstais Dieva nostūris? Brazīlija ir ticīgāka par Latviju, tur nekas nav aizmirsts. Un vispār, augstākminētā iedoma neeksistē.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-21 12:46, pirms 12 gadiem
Leopolds rakstīja: Aizmirstais Dieva nostūris? Brazīlija ir ticīgāka par Latviju, tur nekas nav aizmirsts. Un vispār, augstākminētā iedoma neeksistē.
yes.. piekrītu

  +4 [+] [-]

, 2012-05-21 14:44, pirms 12 gadiem
Leopolds rakstīja: Aizmirstais Dieva nostūris? Brazīlija ir ticīgāka par Latviju, tur nekas nav aizmirsts. Un vispār, augstākminētā iedoma neeksistē.
''smejoties iesāk Matīss Karro.'' Nu kāpēc viss jāuztver tik burtiski?