Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Nepieļāvu nevienu rupju kļūdu, un tas palīdzēja uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Nepieļāvu nevienu rupju kļūdu, un tas palīdzēja uzvarēt"
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer, KTM Images

Pēc Argentīnā aizvadītā trešā posma pasaules motokrosa čempionātā, latvietim Paulam Jonasam izdevies pakāpties uz otro vietu sezonas kopvērtējumā. Sportists atzīst, ka šoreiz sacīkstēs nav pieļāvis nevienu rupju kļūdu, kas arī devis augsto rezultātu - uzvaras abos braucienos.

Jau ziņots, ka Neukenas trasē "Red Bull KTM Factory Racing" komandu pārstāvošais Jonass uzvarēja gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos, gūstot otro "Grand Prix" uzvaru karjerā, kā arī kopvērtējumā no piektās vietas paceļoties uz otro.

"Indonēzijas sacīkstes bija tiešām sarūgtinošas, jo man ārkārtīgi neveicās, bet te viss gāja pareizajā virzienā un ieguvu divas uzvaras," stāsta Jonass. "Bija laba izjūta, lieliski padevās starti, tāpēc varēju braukt savā gaitā, pārāk daudz neriskējot. Nepieļāvu nevienu lielu kļūdu, un tas arī bija mans mērķis. Kopvērtējumā atguvu punktus pirmās pozīcijas īpašniekam, un es ceru, ka sezonu tā arī turpināšu. Kopā ar Horhi aizvadījām dažas sīvas divcīņas, varbūt pat pārāk sīvas, ņemot vērā, ka esam komandas biedri. Tomēr sacīkstes ir sacīkstes un komandai iegūt dubultuzvaru, tas ir fantastiski. Priecājos arī par Horhes pirmo pjedestālu sezonā."

16 gadus vecais Jonasa komandas Horhe Prado abos braucienos sākotnēji cīnījās ar latvieti par līderpozīciju, bet vēlāk finišēja trešais, kas posma summā deva iespēju kāpt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Spānim tas ir pirmais pjedestāls pasaules čempionātā.

"Esmu ļoti apmierināts ar aizvadīto sacīkšu dienu, patiesībā ar visu šo nedēļas nogali, ņemot vērā, ka aptuveni nedēļu biju slims, līdz ar to nevarēju trenēties tā, kā gribējās," saka Prado. "Svētdien, līdz ar to, jutos mazliet saguris. Es nezinu, kāpēc tā notiek, bet dažreiz, kad nejūtos īsti labi, spēju sasniegt labus rezultātus. Šis ir mans līdz šim labākais rezultāts karjerā un esmu priecīgs, ka spēju cīnīties no sākuma līdz pat beigām. Pauls bija nedaudz spēcīgāks par mani, bet arī es parādīju labu ātrumu."

Tikmēr par jauno sezonas līderi šajā klasē kļuvis Džeremijs Sīvers no "Team Suzuki World MX2". Indonēzijā šveicietim izdevās gūt pirmo "Grand Prix" uzvaru karjerā, bet Argentīnā Sīvers finālbraucienos ierindojās piektajā un otrajā pozīcijā, kas summā deva trešo vietu. Viņš ir trīs punktus priekšā Jonasam.

"Pirmais brauciens varēja būt daudz labāks, bet, kad veicām dažas izmaiņas, tās nostrādāja un otrās sacīkstes jau izvērtās veiksmīgākas," stāsta Sīvers. "Gribu palikt ar kājām pie zemes, nevajag sapriecāties par daudz. Ieguvu sarkano plāksni, un tas ir pozitīvi, būt līderim pēc trim "Grand Prix" posmiem. Tajā pašā laikā jāskatās uz saviem vājajiem punktiem un jāstrādā pie tiem. Lai vai kā, pirmo reizi karjerā esmu sezonas līderis, un tā ir lieliska sajūta. Uz to esmu gājis visu savu dzīvi - vispirms uzvara Indonēzijas posmā, pēc tam iegūta sezonas līdera sarkanā plāksne šeit. Tas ir pat nedaudz savādi, jo posms Katarā man izvērtās slikts, tad bija ļoti labas sacīkstes Indonēzijā, bet tagad - vidējs sniegums abos braucienos. Būt vadībā ir labi, bet jāturpina strādāt."

Nākamais pasaules motokrosa čempionāta posms notiks 2. aprīlī Meksikā.

MX2 čempionāta kopvērtējums pēc 3. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversSUISuzuki110
2.Pauls JonassLATKTM107
3.Benuā PaturelsFRAYamaha104
4.Džulians LībersBELKTM99
5.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna99
6.Brents van DoninksBELYamaha73
7.Samuele BernardiniITATM70
8.Horhe PradoESPKTM67
9.Mikele ServelinsITAHonda62
10.Vsevolods BriļjakovsRUSKawasaki59

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News
Home | MXGP