Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis: "Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis: "Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām"
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: no sportista arhīva

18. un 19. maijā Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē norisinājās Eiropas čempionāta EMX250 ceturtais un EMX125 piektais posms motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Alberts Reišulis, kurš savā klasē divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, un Markuss Ozoliņš, kuram kopvērtējumā 14. vieta.

EMX250 klasē labus rezultātus un ātrāko apļa laiku trasē uzrādīja Kārlis Alberts Reišulis ("VRT Yamaha Racing"). Pirmajā braucienā pēc neveiksmīga starta, kurā sāka aiz 30. vietas, brauciena laikā veica vairākas apdzīšanas un finišēja 12. vietā. Otrā brauciena starts un brauciens kopumā Reišulim izdevās daudz labāks. Startā aizbrauca kā sestais, bet finišu sasniedza otrais. Tas kopvērtējumā, divu braucienu summā deva piekto vietu.

"Kopumā veicās normāli. Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām. Otrais brauciens izvērtās daudz labāks. Neskatoties uz to, ka starts nebija tas labākais, sanāca izcīnīt otro vietu un būt ātrākajam trasē," tā par aizvadīto posmu Francijā stāsta Kārlis Alberts Reišulis. Viņš šajā posmā ieguva 31 punktu. Šobrīd kopvērtējuma tabulā pēc aizvadītiem četriem Eiropas čempionāta posmiem, kas norisinājušies Spānijā, Itālijā, Portugālē un Francijā, Kārlis Alberts Reišulis ar 71 punktu ierindojas devītajā vietā.

EMX125 klasē Markuss Ozoliņš (privāti) šajā posmā divu braucienu summā izcīnīja 14. vietu. "Sacensības sākās sestdien ar kvalifikācijas braucienu, kurā uzrādīju sesto ātrāko apļa laiku. Tas deva man iespēju kā 12. izvēlēties starta vietu. Trase man ne pārāk patika, es dodu priekšroku smilšainākām. Francijā trase ir cieta, papildus tam, uzlija lietus un izveidojās lieli dubļi, kas vēl vairāk apgrūtināja braucienu. Pirmā brauciena startā man atleca starta sistēma, līdz ar to, nevarēju vairs saspiest starta mašīnīti un aizbraucu viens no pēdējiem. Vēl startā piedzīvoju kritienu. Sāku cīnīties no beigām. Ātrums bija labs, sāku dzīt sportistus un viens no braucējiem uzbrauca man virsū. Savainoju potīti un ar to brauciens beidzās. Svētdien trase jau bija nedaudz labāka, arī pats jutos labāk. Startā aizgāju kā ceturtais, visu braucienu tā arī turējos. Pēdējā aplī, divus līkumus pirms finiša nokritu, mani apdzina un finišēju septītais," stāsta Ozoliņš, kurš pēc pieciem Eiropas čempionāta posmiem, kas risinājušies Itālijā, Portugālē, Francijā un Spānijā, kopvērtējumā ar nopelnītiem 100 punktiem ieņem devīto vietu.

EMX250 kopvērtējums:

EMX125 kopvērtējums:

Eiropas čempionāta EMX250 klases piektais posms norisināsies 1. un 2. jūnijā Vācijā, "Teutschenthal" mototrasē, bet nedēļu pēc tam, 8. un 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" startēs pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā. Biļetes iepriekšpārdošanā: FIM Motocross world championship – MXGP...

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre,
Annija Slikšjāne
LaMSF praktikante