Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks Cēsīs sev nodrošina Latvijas MX1 čempiona titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks Cēsīs sev nodrošina Latvijas MX1 čempiona titulu
Foto: LaMSF

Latvijas motokrosa čempionāta pēdējā posmā Cēsīs, aizvadot tikai pirmo braucienu, čempiona titulu MX1 klasē sezonas kopvērtējumā sev nodrošināja Toms Macuks, kurš šajā klasē triumfēja trešo reizi karjerā.

“Rodeo MX” kluba sportists pirmajā braucienā cīņā par pirmo vietu sadūrās ar Kārlis Sabuli (MX Moduls) un krita. Pieceļot motociklu Macuks jau bija jau zaudējis vairākas pozīcijas, un finišu sasniedza tikai kā septītais. Kritiena rezultātā sportists “atsvaidzināja” iepriekšējā posmā gūto savainojuma un otrajā braucienā nepiedalījās. Ar sezonas garumā nopelnīto 241 punktu bagāžu bija pietiekami, lai Toms Macuks trešo reizi kļūtu Latvijas čempionu MX1 klasē, atkārtojot 2019. un 2020. gada sezonu panākumus.

Cēsu posmā divu braucienu summā uzvarēja igaunis Gerts Krestinovs (MX Moduls), kuram divu braucienu summā bija tikpat punktu kā Kārlim Sabulim, kurš sezonu izcīnīja 2. vietu. Trešais palika Karels Tilks no Igaunijas.

Interesanti, ka neviens no pieminētā trio nav iekļuvis godalgoto trijniekā Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Aiz Macuka vislielāko punktu bagāžu sezonas garumā uzkrājis Domantas Jazdauskas, kas viņam nodrošinājis Latvijas čempionāta sudrabu, bet bronzas medaļu ieguva 2020. gada MX2 klases Latvijas čempions Rainers Žuks (KTM Motofavorīts).

MX2 klasē Latvijas čempionāta pēdējā posmā uzvarēja Mairis Pumpurs (MX Moduls) aiz sevis atstājot Edvardu Bidzānu (Rodeo MX) un Robertu Lūsi (Motokurzeme). Cēsīs iegūtie 50 punkti bija par maz, lai arī sezonas kopvērtējumā Pumpurs tiktu kronēts arī par Latvijas čempionu. Šo titulu sev nodrošināja Bidzāns, otrajā vietā ierindojās Pumpurs, bet sezonas izskaņā bronzas medaļu kaklā kāra Uldis Freibergs (Rodeo MX).

MX Dāmu klasē pirmā vieta sezonas kopvērtējumā izšķīrās tieši Cēsu posmā, jo visas sezonas garumā līdere bija Lietuvas čempione Paula Bertašiūte, kura uz noslēdzošo Latvijas čempionāta posmu savainojuma dēļ neieradās. Līdz ar to tas pavēra iespēju Patrīcijai Bērziņai sadeldēt nepieciešamo punktu deficītu un sezonu noslēgt kā čempionei. Vicečempiones tituls tika Bertašiuētei. Trešajā vietā sezonas izskaņā ierindojusies Igaunijas čempione Karlēna Randvere, kas Cēsīs bija otrā. Cēsu posmā 3. vietu ieguva Kitija Dūce (AMK Bieriņi), bet sezonas kopvērtējumā viņa palika piektā.

Kvadriciklos jau pēc Madonas posma sev čempionāta zelta medaļu bija nodrošinājis Kārlis Neija (KTM Motofavorīts), kurš uz Cēsīm devās jau kā čempions. Tā kā Neija jau pamatdarbu bija izdarījis un viņam nekas vairs čempionāta kopvērtējumā neizšķīrās, viņš šo posmu aizvadīja mierīgā manierē, taupoties Nāciju kausam. Toni trasē Cēsu posmā uzstādīja pieckārtējais Eiropas čempions Kevins Sārs no Igaunijas, kurš pārliecinoši triumfēja abos braucienos. Otrais palika trīskārtējais Latvijas čempions Matīss Palēvics (Rodeo MX), nodrošinot sezonas kopvērtējumā sudrabu. Trešā vieta Cēsu posmā Reinim Bicānam (Kristera Serģa motoklubs), kurš divu braucienu summā “izkabināja” Kārli Lizanderu (Saldus motoklubs), kurš sezonas kopvērtējumā ieguva bronzu.

Arī Blakusvāģu klasē čempioni bija zināmi pirms pēdējā Latvijas čempionāta posma, tāpēc spraigākās cīņas trasē notika starp brāļu Daideru, brāļu Jegorovu un Markusa Normaka/Karla Alberta Kasesalu ekipāžām. Jaunie čempioni Māris Rupeiks ar Kasparu Liepiņu (MX Moduls) uz šīm cīņām noskatījās pa gabalu. Rezultātā Jānis un Lauris Daideri Cēsīs uzvarēja, otro pozīciju divu braucienu summā ieguva šā gada Lietuvas čempioni un Igaunijas vicečempioni Jānis un Pēteris Jegorovi, bet trešie palika Normaks/Kasesalu. Čempioni šajā posmā ieguva nulle punktus un tika ierindoti 22. vietā.

Sezonas izskaņā par Latvijas vicečempioniem Blakusvāģu klasē tika kronēti lietuvieši Tomass un Mantvīds Baltuši, bet bronzas medaļas nopelnīja Markuss Auniņš/Lotārs Aleksejevs (Tukuma motoklubs TMK).