Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Braukšanas ziņā - viens no maniem labākajiem posmiem MXGP klasē"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: "Braukšanas ziņā - viens no maniem labākajiem posmiem MXGP klasē"
Pauls Jonass. Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Ķegumā noslēdzies pasaules motokrosa čempionāta MXGP posms, kurā latviešu ātrākais braucējs Pauls Jonass izcīnīja 12.vietu. ''Abos braucienos, arī brīdī, kad man negāja (pirmajā braucienā), skatītāji atbalstīja un tas deva spēku. Paldies viņiem par to,'' tā pēc sacensībām portālam ''Sportacentrs.com'' teica Pauls Jonass, kurš kopvērtējumā ieņem desmito vietu.

Pirmajā braucienā Jonass trīs reizes krita, kas viņam deva 17. vietu. Tikmēr otrajā braucienā Pauls bija sestais, kas divu braucienu summā viņam deva 12.vietu. Pēc sacensībām Pauls portālam ''Sportacentrs.com'' sniedza nelielu interviju.

Paul, kādas bija sajūtas pirms mājas posma? Uztraukums tāds pats kā citus gadus?
Protams, pirms mājas posma vienmēr ir lielāks uztraukums, jo gribās nostartēt pēc iespējas labāk un gribas iepriecināt savus fanus. Uzreiz gribu sākt ar to, ka šogad skatītāju atbalsts bija ļoti liels, kas palīdzēja. Abos braucienos, arī brīdī, kad man negāja (pirmajā braucienā), skatītāji atbalstīja, un tas deva spēku. Arī pēc braucieniem bija prieks satikt fanus un aprunāties ar tiem.

Šogad izskatījās, ka skatītāju bija vairāk nekā citus gadus.
Nezinu, cik kopā bija fanu, bet pašam arī likās, ka šogad fanu bija vairāk nekā citus gadus.

Atgriežamies pie sestdienas kvalifikācijas - vispirms līderis, bet pēc tam sestā vieta.
Jā, kvalifikācijas brauciens izdevās ļoti labs. Biju priecīgs pirmo reizi atrasties MXGP klases vadībā, un pie tam vēl savā mājas trasē. Sajūtas bija ļoti labas. Jāsaka, ka padevās labs starts, kas arī ļāva nonākt vadībā. Diemžēl pēc pāris apļiem piedzinās rokas un nācās nedaudz atlaist, bet kopumā ar braucienu biju ļoti apmierināts.

Pēc tik veiksmīga sākuma sekoja pirmais brauciens, kas šoreiz bija gaužām neveiksmīgs.
Pirmajā braucienā pēc starta pirms trešā līkuma sekoja neveiksmīgs kritiens, pēc kura atkritu uz beigām. Pēc tam sadūros ar priekšā braucošo un vēlreiz kritu. Taču ar to vēl nebija gana - tuvojoties brauciena beigām, pieļāvu kļūdu un pēc tramplīna piezemējoties ar galvu atsitos pret stūri, kā rezultātā pārsitu uzaci. Tā sāka ļoti traki asiņot, tāpēc biju spiests noņemt brilles. Pirmo pusapli domāju, ka būs jāizstājas, jo neko nevarēju redzēt, jo asinis tecēja ļoti traki. Biju spiests kādu brīdi skatīties ar vienu aci, taču beigās spēju sasniegt finišu.

Nebija doma izstāties un otrajā braucienā nestartēt?
Nē, nē, nē. Tādas domas galīgi nebija, jo zināju, ka noteikti braukšu.

Lai arī startēji ar nelielu savainojumu, otrais brauciens padevās ļoti labs.
Otrajā braucienā no sākuma bija grūti atvērt aci, jo man ārsti uzlika piecas šuves. Gribu pateikt paldies medicīnas personālam par to, ka visu izdarīja godam un es spēju iziet uz starta. Jāsaka, ka starts nebija tas pats veiksmīgākais, bet finišā aizcīnījos līdz sestajai vietai, kas deva pozitīvas emocijas.

Kā kopumā raksturotu šo posmu?
Kopumā ar nedēļas nogali esmu apmierināts - varbūt ne tieši ar rezultātu, cik ar braukšanu. Uzskatu, ka no braukšanas viedokļa šis bija viens no maniem labākajiem posmiem.

Ar ko varbūt izskaidrojami vairāki kritieni, kur daži sportisti guva savainojumus?
Ķeguma trase ir viltīga. Uzskatu, ka šī trase ir viena no sarežģītākajām visā MXGP kalendārā. Neteiktu, ka šeit ir lieli ātrumi, bet tās bedres ir tādas interesantas un viltīgas, kur tev visu laiku ir jākoncentrējas un jādomā līdzi. Šajā trasē nevar visu laiku braukt ar pilnu gāzi.

Kāds ir tavs tālākais plāns?
Tagad līdz piektdienai palieku mājās, kur aizvadīšu treniņus un gatavošos nākamajam posmam, kā arī pavadīšu laiku kopā ar ģimeni, jo sezonas laikā mums tik bieži nesanāk pabūt kopā. Jau piektdien došos uz Vācijas GP. Šobrīd fiziski jūtos labi un viss ir kārtībā.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-17 08:57, pirms 5 gadiem
No malas ar bij prieks skatīties,it sevišķi kad Pauls leiti nodzina! Tā turēt Paul!

     [+] [-]

, 2019-06-17 09:01, pirms 5 gadiem
Cik tad skatītāji bija?

     [+] [-]

, 2019-06-17 11:23, pirms 5 gadiem
Tik daudz kritieni un laba braukšana?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-17 11:31, pirms 5 gadiem
Krabis44 rakstīja: Tik daudz kritieni un laba braukšana?
Motokrosā ne vienmēr viss atkarīgs no paša.

     [+] [-]

, 2019-06-17 12:10, pirms 5 gadiem
Referis rakstīja: Cik tad skatītāji bija?
33000 par abam dienam

  +1 [+] [-]

, 2019-06-17 14:50, pirms 5 gadiem
Krabis44 rakstīja: Tik daudz kritieni un laba braukšana?
Diez vai ir jālepojas ar pilnīgu izpratnes trūkumu par sporta veidu, kurā acīmredzot nekad neesi bijis klātienē

Tim Gajser, Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings arī ir pasaules čempioni un arī viņi Ķeguma krita. Cita starpā Herlings pirms pirmā brauciena salauza potīti un ar to visu tomēr stājās pie barjeras, izcīnot braucienā uzvaru. Gajser arī pirms tam vārtījās pa zemi, bet beigās izcīnīja Latvijas GP kopvērtējuma pirmo vietu.
Labi. Pauls neuzvarēja nevienā nedēļas nogales braucienā, bet toties bija ātrs trasē un sestdienas kvalifikācijas braucienā uzrādīja absolūti ātrāko apļa laiku pussekundi aiz sevis atstājot Jasikoni un vēl Herlingam atmērīja turpat sekundi.

Būtu jau labi, ja visi pasaules antiņi, kas nav tuvumā moci dzirdējuši rūcam, tomēr nebāztos ar savu muļķību motokrosa topikos