Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vilemsens/Stupelis pirmajās sezonas sacīkstēs izcīna uzvaru

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vilemsens/Stupelis pirmajās sezonas sacīkstēs izcīna uzvaru
Kaspars Stupelis un Daniels Vilemsens. Foto: Jo Nijs

Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis aizvadītajās brīvdienās Nīderlandē piedalījās blakusvāģu sacensībās, kur kopā ar leģendāro nīderlandiešu pilotu Danielu Vilemsenu tika izcīnīta uzvara. Šīs ekipāžai bija pirmās sacensības šogad.

Vispirms notika brīvie treniņbraucieni, pēc kuriem sekoja tā kā loterija jeb pozīciju noskaidrošana pirmajam braucienam. Otrajā braucienā jau sportisti trasē devās pēc pirmā brauciena rezultātiem. Kā sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja Stupelis, tad viņš uz pirmo braucienu kā pēdējais izvēlējās starta vietu, un, izvelkot loteriju, tajā bija starta pozīcija Nr.1.

''Abi braucieni aizritēja labi. Padevās ļoti labi starti, kas arī ļāva nonākt vadībā. Jāsaka, ka Daniels ir ļoti labs startētājs. Pirmajā braucienā pēc starta sanāca diezgan labi atrauties, kamēr Bakss iepalika. Vēlāk, kad sākām dzīt atpalicējus, Bakss mums nedaudz pietuvojās, taču tad pēdējā aplī viņš bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ. Otrajā braucienā arī izcēlām startu, taču mums sīvi aizmugurē sēdēja Bakss. Viņš bija ātrāks, bet garām netika. Centās apdzīt, bet zini kā, manam pieredzējušajam bukam Vilemsenam tik viegli garām tikt nevar. Viņš labi un gudri brauc – piebloķē, kur vajag, pamaina trajektoriju u.t.t. Tik viegli viņš neatdod savas pozīcijas,'' stāsta Kaspars Stupelis.

Kaspars atklāja, ka ir patīkami pārsteigts par aizvadītajām sacensībām. Sportists piebilda, ka šobrīd ir ļoti labas priekšnojautas pirms jaunās PČ sezonas.

''Par pirmajām sacensībām varu teikt, ka ir ļoti labas iezīmes. Jāsaka, ka šajās brīvdienās mēs tikai pirmo reizi kopā uzkāpām uz motocikla. Gribējām trenēties, bet, ņemot vērā, ka viss bija diezgan traki salijis, nolēmām braukt uz šīm sacensībām – bez nekāda iespringuma. Jāsaka, ka par uzvaru nedomājām un tā mums nebija tā svarīgākā lieta – galvenais bija noķert sajūtas un paskatīties, kā mēs kopā spējam sadarboties. Jāsaka, ka viņš šajā starpsezonā ir ielicis ļoti labu darbu. Daniels pēc sacensībām atzina, ka ir priecīgs, ka pēc ilgāka laika viņam ir kantētājs, kurš kontrolē pasākumu un kurš strādā, lai viņš varētu droši braukt. Šobrīd Bakss ir ātrāks, jo viņš jau aktīvi brauc kopš janvāra. Tikmēr mums šīs bija pirmās sacensības. Ja mēs kopš šī brīža izpildīsim atlikušo mājas darbu, domāju, ka kādam no konkurentiem būs ko iespringt. Pirmās iezīmes ir ļoti pozitīvas. Ja godīgi, tad esmu reāli pārsteigts par šo rezultātu. Bet laikam tā pieredze mums ir uzkrāta liela, un, ja to pārvērš darbībā, tad viss ir labi,'' turpina Kaspars.

Protams, daudzi atceras laikus, kad 44 gadus vecais Vilemsens, kurš ir desmitkārtējs pasaules čempions, brīžiem nespēja valdīt emocijas, izgāžot dusmas gan uz saviem kantētājiem, gan apkārtējiem cilvēkiem. Stupelis piebilda, ka šobrīd viņu sadarbība ir lieliska.

''Skaidrs, ka sezonas laikā būs kādi momenti gan vienam, gan otram, kad uz āru varētu iziet kādas dusmas, neapmierinātība. Tas ir normāli, it sevišķi, ja jutīsim, ka varam cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem. Mums jau arī ar Etjēnu agrāk ir bijušas diskusijas, vārdu apmaiņa. Bez tā jau nevar, nekur nav gludi. Tās ir emocijas, bez kurām nevar. Bet šobrīd viss bija kārtībā - izbaudījām sacensības un guvām lielu baudu.''

Jautāts, vai šis bija ekipāžas kaujas motocikls, Stupelis piebilda, ka ''šis nebija jauns motocikls. Tas bija pagājušā gada viena braucēja motocikla rāmis, bet viss pārējais bija pārlasīts un viss bija augstākajā kārtībā. Šis mocītis ir iesākumam, bet vēlāk uz sezonas sākumu jau tiks būvēts jauns motocikls.''

Jautāts par turpmākajiem plāniem, Kaspars noteica, ka tagad tiks plānots, ko darīt un kur braukt tālāk. Pastāv iespēja, ka ekipāža sūtīs motociklu uz Liepāju, lai aizvadītu treniņus.